Læsetid: 2 min.

K'NYT

14. april 2001


Festival for ny musik
*27.-29. april er der en storslået festival for nutids-jazz og anden eksperimenterende musik i Huset i Magstræde. Hovedvægten er logisk nok lagt på koncerterne, som der er en kodyl bunke af med navne som
John Tchicai, Sture Ericson, Martin Klapper, Kat Industrial, Malene Bay-Foged kvintet, Mockunas/Pasborg project, Robin Taylor, Alarm 112 (der inkluderer Jakob Riis på laptop, flintesten og malertape), Pulver, Outbreak, Transformer Olie, nogen, der kalder sig Intuitiv Musikgruppe, T.S. Høeg, Tys Tys og Lotte Anker, men der også lyrik, performance, udstilling og symposium på programmet. Hele dette kan tjekkes på www.kntn.
dk eller man kan ringe på 33152002. Entreen pr. arrangement er 40 kr., som dog kan modificeres af diverse former for mængde- eller grupperabat. Adgang til hele svineriet, alle tre dage, kan f.eks. erhverves for 250 bob.

Rose-prisen til Mira Mitrushi
*Man hytter vel sine egne: Arbejderbevægelsens Internationale Forum, hvis grunker kommer fra fagbevægelsen, Danida og EU, har tildelt Rose-prisen 2001 til Mira Mitrushi, der er albansk socialdemokrat og ansat som projektleder for SID’s projekter i Albanien. Foruden en sølvrose får hun 10.000 dollar. Dem kan man nok strække til en del i Tirana.pa

Forfatterinder i garagen
*Forlaget Rosinante promoverer for tiden sine forfattere gennem en række arrangementer i forlagets garage, Ryesgade 27 over gården. På onsdag den 18. april udkommer Christina Hesselholdts seneste bog, Kraniekassen, og samme aften læser hun op til musikledsagelse af Jakob Weigand Göetz. Mandag 23. april udfrittes storvildtjægeren Natasha Illum Berg af Monica Krog-Meyer om Floder af rød jord, og endelig onsdag den 25. april går samme spørger i Ulrikka Strandbygaards veldrejede flæsk. Det handler om romanen Kærlighedsskulpturen. Alle begivenhederne er gratis og begynder kl. 20.

Aalborgensisk vandkultur
*Svømmehaller er yt og vandkulturhuse er in, så nu skal Aalborg også have en slig dims, og den skal koste omkring 85 mio. kr., fylde omkring 4.600 kvadratmeter og ligge ved siden af idræts- og kulturanlægget Gigantium i Aalborg Øst, nær universitetet.

Ugh! siger Gregers
*Journalisten og eks-skærmtrolden Gregers Dirckinck-Holmfeld har skrevet en børnebog med titlen Ugh! sagde Olsen. Bogen indeholder i alt 39 historier med titler som »Kong Gummifars store bøvs«, »En gyngetur på satellitten«, »Koen og landbrugsministeren« og »Da hr. og fru Jensen købte grund på månen«. Jørgen Saabye har lavet vignet-tegninger. (Forum, 125 s., 198 kr.)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu