Læsetid: 1 min.

Selvoptagelser

Carsten Lykke: Selvoptaget. Producer: Carsten Lykke. EMI-Medley. Udk. på mandag
20. april 2001

(2. sektion)

Rock
*Det er svært at se, hvad det er Carsten Lykke egentlig har gang i. Men det fylder meget i hans liv. På sin hjemmeside poserer han som hulbrystet boy band-popstjerne, men det er vist mest for sjov. Eller er det? Da han sang sine sange i ibens balancerede han også charmerende mellem (selv)ironi og den form for alvor, man som teenager kan mobilisere, når man opdager en ustrategisk bums før festen. Det var melodisk, men også noget monomant, fordi Lykke afviste ethvert tilløb til seriøsitet. Samtidig med at han jo netop skreg om det.
Problemstillingen går igen på hans solodebut. Alene titlen! Men ingen kan fratage Lykke træfsikker tæft for det popenkle med snurrig svensk accent. Der er noget af evighedskonfirmand over ham, samme ’jeg-kan-ikke-gøre-for-det’-charme som hos Jonathan Richman, og så hele tiden usikkerheden: Hvornår bliver barnerøven det handyr, der er fyldt 30? Den dobbelthed er pladens motor.
Og så kan Lykke noget med ord, som bør stimulere Shu-bi-dua: »Hvis Frederik var til fyre, så var jeg til dronning nu« er sgu da et sjovt verbalt riff. At der så er en sommerfuglesky kredsen om bøssetemaer, kan en psykolog sikkert få en del ud af.
Bortset fra, at pladen lugter lidt vel meget af en udvidet demo, ville jeg nødig vælge singler her, men den sang, der bliver siddende som en pæl i kødet efter de P3-venlige onelinere, er »Gid Det Var Dig,« en rørende og (måske) personlig sang om utroskabens forbandelse:
»Gid det var dig, der holdt mig vågen nu/gid det var dig jeg lå og tænkte på/gid det var din krop jeg havde lyst til nu/så jeg kunne vække dig ...«
Herfra kunne Carsten Lykke godt starte næste gang. Det ville ikke være nogen ulykke. Imens må vi komme igennem landeplagerne, så godt vi kan.
*www.carstenlykke.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her