Læsetid: 2 min.

Tyskland fører hackerkrig mod USA

Den tyske indenrigsminister erklærer krig mod nynazistiske hjemmesider i USA
17. april 2001

Tysklands bestræbelser på at komme nynazistisk propaganda til livs har taget en ny og uventet drejning: Indenrigsminister Otto Schily har erklæret krig mod Internettet.
Gennem massive og gentagne hackerangreb på nynazistiske hjemmesider, vil man få nazi-computerne til at gå i sort, så internetbrugerne ikke kan besøge hjemmesiderne.
Det er første gang, at en nationalstat angriber en afvigergruppe ved hjælp af hackerangreb på computere.
’Hackermetoder’ og ’hackerkrig’ er ikke netop de begreber, den tyske regering ønsker, man skal påhæfte de nye midler, der tages i brug mod nynazisternes propaganda. Men ikke desto mindre er det det, der er tale om.
Den tyske Højesteret besluttede i december 2000, at al materiale, der er tilgængeligt på nettet, er under tysk lov. Og det ønsker den tyske regering nu at håndhæve.
Det meste tyske nazipropaganda ligger på amerikanske computere, og det betyder, at de tyske statshackere skal angribe amerikanske computere, der er placeret på amerikansk territorium.
Men hackereangrebet foregår fra Tyskland, og ingen tyske statshackere behøver at sætte fødderne på amerikansk jord for at gennemføre angrebet.
»Det kan godt være, at hr. Schily ikke ved noget om informationskrig, men jeg kender mange lande, som vil se angreb fra andre lande mod deres computere som en krigshandling. Hvis et land begynder på det her, kunne det lede til en åben informationskrig, ingen kan vinde,« siger Andy Mueller-Maguhn, der er uafhængig rådgiver for den tyske regering i IT-spørgsmål.

Tysk opblødning
Den tyske indenrigsminister forsøgte i denne uge forgæves at opbløde sin ’krigserklæring’ ved hjælp af små omformuleringer, men han ville ikke tage afstand fra selve metoden at benytte hackerangreb mod andre landes computere – heller ikke hvis indholdet i computerne er lovligt i computerens hjemland. Tyskland har generelt en meget kontant holdning til spredning af nazipropaganda.
I Danmark har der tidligere ligget nynazistiske trykkerier i landsbyerne Kværs og Kollund, som også producerede nazipropaganda. Den tyske regering har tidligere udtrykt bekymring for dette, men har afholdt sig fra at sende tyske statshackere ind for at bekæmpe propaganda-aktiviteterne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu