Læsetid: 1 min.

Video og DVD

20. april 2001

(2. sektion)

Marty kom forbi
*Som han sidder der med sine buskede øjenbryn, klare øjne og indimellem lidt skælmske smil og fortæller om sin passion, udstråler Martin Scorsese varme og energi. Det er tydeligt, at den amerikanske instruktør lever og ånder for film, og jeg er meget beæret over, at han har indvilget i at gæste min ydmyge stue for så gavmildt at øse af sin viden med sin version af den amerikanske filmhistorie. En version, som ikke følger den vedtagne vej, men Scorseses hjerte.
Han fortæller om westerns, Duel in the Sun og King Vidor, om andre af genrens store mestre, om gangsterfilm, Howard Hawks og Scarface, om Jaques Tourneur, Ida Lupino, Max Ophuls og Edgar G. Ulmer, om instruktøren som illusionist, smugler og billedstormer. Og hele tiden er den røde tråd de film og instruktører, som har inspireret Scorsese, fra han var knægt og blev overvældet af de stærke technicolorfarver oppe på lærredet.
Og nej, hvor meget jeg så end ønsker det, så befinder Scorsese sig ikke i min stue – men på min dvd-afspiller kører instruktørens personlige hyldest til filmen i anledning af mediets 100-årsdag i 1995. A Personal Journey with Martin Scorsese through American Movies, som han har skrevet sammen med Michael Henry Wilson og selv agerer fortæller på, er et stykke mesterlig formidlingskunst fuld af skarpe kommentarer, fine observationer og spændende filmklip.

A Personal Journey with Martin Scorsese through American Movies kan fås på dvd via www.laserdisken.dk og kan i øvrigt også købes som bog.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her