Læsetid: 1 min.

Vrede og tårer over Estradas fald

26. april 2001


*Filippinernes tidligere præsident Joseph Estrada blev i går arresteret og bragt til afhøring om påstået udplyndring af landet. Men før politiet kunne anholde ham, måtte stavene trækkes over for Estradas tilhængere, der var samlet foran deres faldne idols hjem.
Højtstående politigeneraler bevæbnet med en arrestordre fra en korruptionsdomstol hentede Estrada i hans mondæne hjem i Manila og kørte af sted med ham i en mørk bil, mens utallige af den tidligere filmstjernes støtter brød sammen i gråd.
Filippinske embedsmænd bekræfter, at Estrada, der risikerer dødstraf eller fængsel på livstid for de grove anklager, har overgivet sig til politiet. Men Estrada nægter at have gjort noget galt.
Ifølge fotografer der fulgte den konvoj, der bragte Estrada til sin celle på en nærliggende politistation, så den tidligere præsident nedtrykt ud og stirrede tomt ud i luften.
Inden det lykkedes generalerne at komme ind i huset skulle de forbi omkring 500 råbende tilhængere, der havde dannet en menneskebarrikade udenfor ejendommen. Men efter flere timers standhaftighed lykkedes det politiet at opløse forsamlingen, der kastede sten efter betjentene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her