Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

27. april 2001

(2. sektion)

Verdens største bladkiosk
Der findes temmelig mange internettidsskrifter dedikeret til film. Her er en guide til nogle af de bedste, som ikke nødvendigvis suppleres af en trykt udgave, og som denne klummebestyrer frekventerer, hver gang han ikke ved, hvad han skal mene og skrive.

www.imagesjournal.com
*Images: A Journal of Film and Popular Culture er et af de mest omfattende, netbaserede filmtidsskrifter. Samtidig er det også et af de sites, hvor man får mest for ’pengene.’ Masser af grundige anmeldelser af bøger og film og udtømmende og intelligente baggrundsartikler og temasektioner om alt fra westerns og Hollywood-stjerner til italiensk horror og film noir gør sitet til en guldgrube af informationer.
Der udkommer et nyt nummer af Images hvert kvartal med nye temasektioner, hvilket i sig selv er lidt af en begivenhed, men hver uge lægger de også nye anmeldelser ud på sitet, ligesom gamle temaer konstant opdateres og udvides.
Sitet tager gerne imod bidrag fra læserne, men man skal skærpe sin pen, for redaktør Gary Johnson stiller høje krav til kvaliteten. CMC

www.brightlightsfilm.com
*Film som propaganda er et af de kerneområder, Bright Lights Film Journal bruger deres tid på, og når man læser, hvad de med et glimt i øjet har skrevet om sig selv under overskriften »Velkommen Kammerat!«, får man fornemmelsen af, at de ser på verden sådan lidt fra venstre.
Men det forhindrer dem ikke i at levere mange spændende og læsværdige artikler om og anmeldelser af Tod Brownings Freaks, George Cukor, de Sade og europæiske sex- og horrorfilm – ikke mindst den sidste er bestemt værd at se nærmere på.
Også Bright Lights tager imod bidrag fra menigmand, men før man sender ind, bør man nok lige læse deres skribentvejledening og gennemgå listen over forbudte ord. Og nej, der er ikke tale om frække ord og bandeord, men i stedet om en række pop- og modeord, som for mange skribenter i redaktørernes øjne har (mis)brugt med det resultat, at de har mistet deres mening. CMC

www.24framespersecond.com
*24 Frames per Second består for en stor dels vedkommende af brugernes egne artikler. Det pænt designede og overskuelige site tilbyder sine læsere – det være sig professionelle skribenter og filmfolk eller ganske almindelige filmelskere – at ’trykke’ deres skriverier, hvis ellers redaktionen finder, at bidragene passer ind i profilen.
Derfor er hovedparten af de artikler, man kan læse på sitet, også af en rimelig høj kvalitet, inkl. redaktionens egne udgydelser, som lige nu bl.a. omfatter interviews med skuespillerne Jason Alexander og Om Puri. Man får ingen penge for at bidrage til 24 Frames per Second, men muligheden for at blive læst og måske kommenteret af andre netbaserede filmelskere er da også ganske tillokkende. CMC

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her