Læsetid: 1 min.

Bogkort

18. maj 2001

(2. sektion)

*Læsninger Storværket Læsninger i Dansk Litteratur 1-5, der indeholder læsninger af skønlitterære værker fra middelalderen til i dag, bliver nu genudgivet som paperbacks i en kassette. Redaktører er Povl Schmidt, Anne-Marie Mai, Inger-Lise Hjordt-Vetlesen, Ulrik Lehrman og Finn Hauberg Mortensen, og bidragyderne tæller blandt mange andre Torben Brostrøm, Frederik Stjernfelt, Thomas Bredsdorff, Lars Bukdahl, Dorrit Willumsen og Tage Skou-Hansen. Det koster rørende 650 kr. for de angstprovokerende 1.855 sider. Se www.oup.dk.

*Poesitur var titlen på en lyrik-cd, der udkom i marts. Nu er skivens ni deltagende poeter (Birgit Filskov, Per Nielsen, Bert Blom, Per-Olof Johansson, Lena Krogh Bertram, Benny Pedersen, Jørgen Rasmussen, Viggo Madsen og Anni Broue) udkommet i bogform på www.net-bog-klubben.dk. Vi citerer en digtslutning af Johansson: »Kun sundhedens æble og livets vand er i restordre.«

*Iscenesættelser Debatten blusser op igen og igen, senest i forbindelse med Georg Metz’ nedsabling af den nye Verdi-opsætning på Det Kgl. Teater, og nu har det Teatervidenskabelige Institut ved Københavns Universitet udgivet bogen Vision eller voldtægt? – moderne iscenesættelser af klassiske skuespil. Bogen, der kan erhverves for 60 kr. på 38331985, tager udgangspunkt i Erik A. Nielsen og Lars
Liebsts bog Hvem ejer Sheakespeare?, der udkom i 1999.

*Institutionsordbog I serien Gyldendals små røde ordbøger er der udkommet en dansk-engelsk ordbog for institutionsnavne, hvor man f.eks. kan se, at bagmandspolititet på engelsk skal betegnes ’The Fraud Squad’. Der er også et appendiks med de vigtigste færøske og grønlandske institutioner.

*Besættelsen 1908 Omkring forsvarsforliget i 1908 hærgede debatten om den danske neutralitet. En anonym forfatter, en dansk officer, skrev samtidig en roman om, hvorledes en tysk besættelse af Danmark kunne tænkes at finde sted. Det er en beretning, der påfaldende ligner begivenhederne 9. april 1940, hvis man ser bort fra luftvåbnet. Inden for to måneder udkom bogen i 12 oplag og et 13. udkom i 1945 med forord af Vilh. La Cour. Et 14. oplag er nu udkommet på net-bog-klubben.dk med forord af Knud Pedersen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her