Læsetid: 2 min.

Bogkort

10. maj 2001

(2. sektion)

*Coupland Canadieren Douglas Couplands seneste bog, Miss Wyoming, er udkommet på dansk i Arne Herløv Petersens oversættelse. Den handler om om to moderne mediemennesker, der står af ræset: skønhedsdronningen og sit-com-stjernen Susan Colgate og John Johnson, actionfilmsproducer og stofmisbruger. Da den udkom på engelsk for halvandet år siden skrev Martin Møller her i avisen, at forfatteren skriver videre på den store generationsfortælling, men denne gang mindre inspireret: »Det er som om han ikke har helt så meget på hjerte denne gang, eller rettere: som om han har det samme på hjerte. Miss Wyoming føjer sig næsten for brudløst til rækken af tidligere bøger.«

*K&K Tidsskriftet med det måske egentlig ikke anakronistiske navn Kultur og Klasse, Kritik og Kulturanalyse kører nu på 29. årgang og redigeres af en længere række personer fra de danske universiteter. I det nye nummer spiller det djævelske en rolle i næsten alle bidragene, men ellers er teksterne tematisk underinddelt i to klynger: Dels en diskussion af de litterære begreber allegori, fantastik og antropomorfisme, og dels nogle blik på den tyske kulturs mentalitetshistoriske kværnen af den nazistiske erfaring. Læs f.eks. Tanja Hansens artikel En fantastisk allegori. Franz Kafkas Forvandlingen og Paul Austers Mr. Vertigo, Jonathan Cullers Baudelaires sataniske vers eller Lars Feldvoss’ En moderbunden Prometheus. Om Nietzsche, Ernst Bertram og den ny mytologi i Thomas Manns Dr. Faustus. Det 144 sider tykke tidsskrift kan købes formedelst 175 spir på adressen www.medusa.dk.

*Bogens verden Landets ældste litteraturtidsskrift gennemgår denne gang sidste års boghøst indenfor forskellige områder: Nan Dahlkild gennemgår bøgerne om kunst, arkitektur og design, Kaare R. Skou de politiske bøger, Søren Gosvig Olesen de filosofiske udgivelser, Informations egen Robin Engelhardt tager sig af de naturvidenskabelige og Trine Vind samler op på musikbøgerne. Dertil kommer Hanne Abildgaards artikel Mellemkrigstidens sorte satirker om tegneren Anton Hansen, hvis tegninger stadig kan ses på Arbejdermuseet og en artikel af direktøren for det Kgl. Bibliotek om udstillingen Umisteligt! og bevarelsen af kulturværdier i øvrigt. (43 s., 65 kr.)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her