Læsetid: 2 min.

Fordrejede hoveder

Liv Tyler forhekser mænd på stribe i den grovkornede komedie ’One Night at McCool’s’
23. maj 2001

Ny filmForåret er over os, også filmmæssigt, hvilket ses af denne letbenede komedies placering på hele fire centrumsbiografer, deriblandt Dagmar, der virkelig må se at stramme sig an, hvis den stadig skal betragtes som en førende kvalitetsbiograf.
Ikke fordi One Night at McCool’s er den rene fidus-film som f. eks. den syntetiske Malena. Dertil er der for mange regulære velformede vitser i den bramfrie komedie, der til tider er ganske snedigt spundet omkring Liv Tylers juvel af en femme fatale, Jewel. Hun er kvinden, der elsker sex, snor mænd om sin lillefinger som blødt sejlgarn og begår kriminalitet så naturligt, som hun ånder.
Men egentlig ikke drager den store fordel af det. Alt hvad hun drømmer om, er en småborgerlig hjemmetilværelse i sit ønskehus, men ingen af filmens håbløse mandfolk kan levere varen.

Lykken: en DVD
Matt Dillons rare dovendidrik af en bartender er filmens fortæller, og på snurrig vis blandes tidsplaner og handlingstråde sammen, så alt kommer til at dreje som den dårende dejlige Jewel, der lokker mænd i ulykke uden at selv at vinde stort ved det.
Dillon er ganske skæg som denne dummernik, som indleder en kriminel karriere for at tilfredsstille Jewels hede ønsker – f. eks. en DVD. I desperation sætter han til slut en lejemorder på Jewel – ingen anden end en kynisk Michael Douglas med pompadour-hår, rynker over hele det ældede fjæs og en forkærlighed for pensionistbingo.
Douglas har den fornødne star quality til denne specielle rolle, og det samme har
John Goodman som en kriminalbetjent, der får hovedet så grundigt fordrejet, at han fusker med beviserne. Og Paul Reiser er lige ved at løbe med filmen som en sagfører så komisk selvglad, at det oser lifligt fra lærredet.
Den talentfulde Liv Tyler er god til at give Jewel en forsonende uskyld, men fremtræder ikke som den fødte komedienne. Og Harald Zwarts instruktion tager noget bastant på de uprætentiøse løjer. Så alt i alt en forårsspøg, der kun lige akkurat slæber af.

*One Night at McCools. Instruktion Harald Zwart. Manuskript: Stan Seidel. Amerikansk (Dagmar, CinemaxX, Empire Bio og Palads)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu