Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. maj 2001


Ny Botho Strauss på plakaten
*Har Strauss skævet til Handke ? Hvis Tiden da vi ikke kendte til hinanden netop pt. kan ses på Edison i København. Spørgsmålet melder sig efter urpremieren på Strauss’ nyeste Narren og hans kone i aften i Pancomedia, der rummer mere end 100 roller fordelt på 31 skuespillere og samme strejfende, tilfældighedsstyrede dramaturgi som Handkes. Stykket udspiller sig i en hotellobby, ligner slutscenen i Truffauts Fahrenheit 451, lutter læsende, omkringvandrende bogorme, og rollelisten omfatter en bogfe. nd

Dissing i Ungeren
*I aften kl. 21 optræder Povl Dissing plus sønner i Ungdomshuset på Jagtvej til fordel for den 102 år gamle sal, hvori koncerten afvikles. Den trænger grumme til istandsættelse.

Pris til Bjarne Reuter
*Forfatteren Bjarne Reuter modtog torsdag Kommunernes Skolebiblioteksforenings pris på 20.000 kr. Det er anden gang, at han modtager prisen – hvilket er første gang, at sligt er sket for nogen. Skolebiblioteksforeningens næstformand Dorte Schori overrakte prisen som anerkendelse for Prins Faisals ring. »Den er et bidrag til verdenslitteraturen,« sagde hun.

Agent 007 på mission i Gloria
*I går begyndte den komplette kavalkade af James Bond-film i Gloria på Rådhuspladsen, og den kører med en ny film hver uge frem til september. To uger forskudt vises 007-kavalkaden også i Cinemaxx Rosengård i Odense. Se program og tider på www.gloria.dk.

Ny formand for Dacapo
*Det nationale pladeselskab Dacapo har fået ny bestyrelsesformand, efter at Sven Erik Werner valgte at forlade stillingen. Det nye ansigt på posten tilhører Niels Rosing-Schow, der til daglig er docent ved Musikkonservatoriet og komponist.

Latterens Verdensdag
*I morgen søndag kl. 14-16 afholdes Latterens Verdensdag på Rådhuspladsen i København og Gammeltorv i Aalborg samt forresten New York, Berlin plus flere ikke-specificerede byer i Indien. Grundlæggeren af Den Internationale Latterklub, Dr. Madan Kataria, vil stå klar på Rådhuspladsen til at dirigere de angiveligt åndeligt sunde kæbeøvelser.

Den store klassekampfest
*De får ikke Bubber med i købet, men en kinesisk tv-station har alligevel købt TV2-programmet Den Store Klassefest, som i sin kinesiske udgave vil kunne ses af 60 mio. seere (åbenbart ikke en landsdækkende kanal). Kina er det 14. land, der er hoppet på konceptet, hvor vinderholdet belønnes med limousinekørsel til en storslået fest med mange retter mad, mens taberne må nøjes med en bustur og røde pølser og sodavand.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu