Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. maj 2001


Kjell Askilsen i Gentofte
*Den norske forfatter Kjell Askilsen optræder imorgen onsdag kl. 17 på Schæffergården, Jægersborg Allé 166, sammen med sin oversætter Jens Chr. Grøndahl og Informations Erik Skyum-Nielsen. Det skulle være gratis.

Rip, Rap og Rup rides again
*Det Danske Kulturinstitut har fra 2. maj en møderække om ‘danmarks kreative potentiale’. Man spørger sig selv, i hvilket århundrede dette selskab lever, når man til fire programmer har kunnet komme i tanke om én kvinde og 15 mænd. Nok er teaterchef Michael Christiansen og Bent Fabricius-Bjerre vældigt kreative, men hvor er Camilla Bjørnvad, Karen Bennicke, Pia Schutzmann og alle de andre blevet af?cc

Arkitektur og Islam
*Er man arkitekt, og arbejder man på at tegne et skandinavisk/islamisk kulturcenter, kan der ske uhyggelige ting. Det fik Jarl Heger at føle i 1992, hvor trusler om henrettelse og ubudne gæster på tegnestuen forsøgt at skræmme ham væk fra projektet. Arkitektstandens medlemsblad og talerør har i sit seneste nummer koncentreret sig om en diskussion af de etniske mindretals problemer i by- og boligområdet. Borgmester i Fredericia Uffe Steiner Jensen skriver blandt andet inspirerende om orden og livgivende uorden i sin by, og Bente Beedholm opfordrer til åbenhed over for fremmed påvirkning i byplanlægningen. Der er indtryksrigdom at hente i andre kulturer.
cc

Van Halen har kræft
*Guitaristen Eddie Van Halen – fra rockgruppen af samme navn, der desuden tæller bror Alex på trommer og David Lee Roth på skrål og spjæt – har på sin hjemmeside erkendt, at han har kræft, men fortæller, at sygdommen er ved at være overvundet. Præcis hvilken type kræft, han lider af, vil hverken han selv eller en talskvinde fra hospitalet, der behandler ham, ud med, men onde tunger taler om tungekræft. (Undskyld den usmagelige plathed, men den lå lige på, nå ja, tungen) Eddie og hustruen Valerie Bertinelli har i øvrigt en søn, der hedder Wolfgang.pa

Børneteaterfestival i Herning
*I denne uge er der en kæmpe børneteaterfestival i det midtjyske med i alt omtrent 400 forestillinger. Få flere oplysninger på www.teatercentrum.dk. Der er gratis adgang til nærmest det hele, dog skal billeter bestilles på 97 21 38 91.

Valmuen fylder 25
*Det er idag et kvart århundrede siden Valmuen, Tivolis børneteater, åbnede med Per Nielsen og Jesper Kleins forestilling En hund i maj, der handlede om hunden Ib, der både kunne tælle til ti og kende forskel på farverne. Jubilæet fejres med den nye forestilling 25 år på 25 minutter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her