Læsetid: 2 min.

K'NYT

23. maj 2001


Metz og den dansk sang i Wiuff
*Mød det velformulerede hærgedyr Georg Metz i Wiuff Boghandel i aften kl. 18 i anledning af hans revidering, kommentering og udvidelse af Den Danske Sang.

Skovens nat på Falster
*I aften kl. 22 kan falstringer og andet godtfolk møde frem ved Egehus, Hannenovvej 22, Hannenov Skov, for at komme på en usædvanlig spadseretur. Man kan bl.a. se ’skovkunst’ som hekseæg, himmelstiger, uglepinde og manepæle konstrueret af kunstergruppen 7-9-13, høre ’skovmusik’ komponeret af Emil Hess og fremført af dennes kvartet og bevidne ’skovscenerier’ fremført af Cantabile 2. Folk rådes til at huske en siddepude og fornuftigt tøj.

Blåt hav i Alfabet
*Susanne Staun er ugens forfatter i Alfabet på P1 med romanen Blå hav. Desuden anmeldes Saul Bellows Ravelstein, Doris Dörries Hvad gør vi nu? og Qiu Xiaolongs Mord på en rød heltinde og Tore Ørnsbo læser op fra sit nye digt Kronologi i trappeform.

Støttefest for cubansk børneteater
*Den apolitiske, cubanske kulturforening Mamey afholder fredag 26. maj kl. 20 en støttefest i Vesterbro Kulturhus, Lyrskovgade med spisning, foredrag, salsatek, ditto -show og koncert med orkestret Son En Taya. Det støtteværdige formål er det femten børn store teater Omo Olorum, som gerne skulle hentes herop til august for at turnere rundt i andedammen og undervise den lokale avl i afrocubanske danse mv. Se mere på www.somoscuba.cjb.net.

Humorlegat til Camille Blomst
*Carl Møllers Forfatterlegat på 6.000 kr. er tilfaldet Camille Blomst, som sidste år debuterede med den satiriske dævl af en en roman Hurra, hurra, hurra og så det lange. Legatet uddeles hvert andet år til »fortrinsvis en yngre humorist«. Frøken Blomst er dermed kommet i selskab med fætre som Benny Andersen, Jess Ørnsbo, Sven Holm, Sten Kaalø og T.S. Høeg.

Præsidium for landhåndværk
*Hjerl Hedes Frilandsmuseum i Vinderup er i gang med at etablere et center, der kan videreføre de gamle landhåndværkstraditioner, og i den anledning er der blevet samlet et præsidium, der skal virke for den samfundsopgave, det er, at bevare de gamle håndværk for eftertiden. Planen er dels at etablere flere arbejdende værksteder, der skal levendegøres i sommerperioden og dels at omskole og uddanne yngre interesserede i de gamle fag. »Flere af de gamle landhåndværk er tæt ved at uddø i takt med, at de gamle håndværkere ikke kan mere. Derfor skal vi have uddannet og omskolet mindst ti nye medarbejdere,« siger museets direktør Poul
Buskov. Efter planen skal centret, der har et budget på 50 mio. kr., åbne i 2003.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her