Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. maj 2001


Joey Ramone hyldes på Loppen
*Den alt for tidligt døde og forhåbentligt i sin læderjakke begravede Joey Ramone fra The Ramones hyldes på lørdag på Loppen med optrædender af bl.a. halvdelen af The Burnouts tilsat Peter Peter, On Trial, Heatfarm, President Fetch og Powergrill. Det koster 30 kroner i entré. Klassikere som Carbona not glue og Sheena is a punkrocker skulle blive fremført til alment hopperi. Desuden optræder The Burnouts og Tremolo Beer Gut imorgen torsdag gratis sammesteds.

Junge Hunde i Kanonhallen
*I disse uger afholdes en stor festival for ung europæisk
scenekunst i Kanonhallen under overskriften Junge Hunde. Flere oplysninger på www.jungehunde.dk eller 35432324.

Erik Stinus i Helsingør
*I anledning af grafikeren Jens Damkjærs udstilling i forhallen læser digteren Erik Stinus op på Helsingør bibliotek i dag kl. 16. Både adgang og forfriskning er gratis. Erik Stinus er født i 1934, debuterede i 1958 med digtsamlingen Grænseland og har siden skrevet en hel lille indsø af bøger, senest Blivesteder fra 1999.

Nyt formål til gammelt bryghus
*En af landets ældste bygninger, Christians IV’s Bryghus i Københavns centrum, skal have en nutidig anvendelse efter i en årrække at have tjent som depot for Tøjhusmuseet. Slots- og Ejendomsstyrelsen har derfor udskrevet en åben idékonkurrence, om hvad de i alt 8.200 kvadratmeter fordelt på syv etager kan bruges til. Den samlede præmiesum er på 300.000 kr. med mindst 75.000 til vinderen. Stueetagen betegnes som enestående med sin skæve plan og op til 2,5 meter tykke ydervægge. De nedre etager har karakter af fæstningsværk, mens de øvrige etager ligner Københavns gamle pakhuse. Bryghuset indgår i to havnefronter, dels ved Frederiksholms Kanal, og dels ved Søren Kierkegaards Plads ud mod havneløbet. Bryghuset stammer fra 1608, da kong Christian IV lod det opføre som led i sin befæstning af København, men allerede ved anlæggelsen af Christianshavn i 1616 mistede bastionen sin militære betydning og blev taget i brug som bryghus. Efter at være raseret af flere brande genopførtes bygningen 1768-70 og fandt anvendelse som magasinhus. I midten af 1800-tallet blev et bredt areal på Bryghusets havneside opfyldt – i dag kendt som Christians Brygge.

Olaf Poulsens Mindelegat til Kim Veisgaard
n*kuespiller ved Aarhus Teater Kim Veisgaard har modtaget Olaf Poulsens Mindelegat på 30.000 kroner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her