Læsetid: 1 min.

K'NYT

15. maj 2001


Derrida i Kolding
*Den franske dekonstruktivist og silosof Jacques Derrida gæster Syddansk Universitet og Koldinghus 25. og 26. maj til et forskningsseminar om hans bog Glas, der udkom på dansk i 1974 med titlen Dødsklokke. Lørdag eftermiddag er der formedelst en halvtredser adgang for den gemene pøbel, som dog skal melde sig på 65501451. Se også www.ko.sdu.dk/conf/glas.

Arkitekturtegninger på Charlottenborg
*Kunstakademiets Bibliotek udstiller sommeren over tegninger af den klassicistiske arkitekt C.F. Hansen, der var Landbygmester i Altona i Holsten, som dengang for omtrent 200 år siden var Danmarks næststørste købstad.

Søren Ulrik på Bankeråt
*Digteren Søren Ulrik Thomsen læser op af sine hidtil syv bøger i morgen onsdag kl. 20 på Café Bankeråt i Ahlefeldtsgade. Det er gratis.

Nordsømuseets Sælarium
*I morgen åbner HKH nydanskeren Nordsømuseets nye konglomerat af 150 tons sten og 100 tons beton, der tilsammen konstituerer et nyt Sælarium. Se mere på www.north-sea-museum.dk.

Nyt Pontoppidan-selskab
*I morgen, som stadig er en onsdag, afholdes et møde i Gyldendals kantine i det ny-stiftede Henrik Pontoppidan-selskab, hvor Jens Smærup Sørensen og Jon Helt Haarder vil tale om forskellige aspekter i nobelpristagerens litteratur. Desuden vil forfatteren Inge Eriksen modtage Dansk Forfatterforenings legat fra Henrik Pontoppidans Mindefond.

Videnskabscafé på Temple Bar
*Nanoteknologi møder scenekunst i form af henholdsvis Kirsten Dehlholm fra Hotel Pro Forma og Francois Grey fra Mikroelektronikcentret på DTU i aften kl. 20.30 på Temple Bar på Nørrebrogade. Der er gratis adgang og Informations egen Lune Rykkeberg styrer ordene.

Tyske forfattere i Møstings Hus
*I aften kl. 20 er der oplæsning ved de to tyske forfattere Hartmut Pospiech og Salah Naoura, og det er gratis.

Master i kulturhistorisk informatik
*Til efteråret begynder en ny seks-semestres masteruddannelse i kuturhistorisk informatik på Syddansk Universitet i Esbjerg. Flere oplysninger på 65504163.

Rulleskøjteløb fra Axeltorv
*For dem der kan overholde minimumsfarten på 10 km/t er der efter parisisk forbillede masse-rulleskøjteløb tre fredag aftener i juni. Se ruter og løbsbetingelser på www.tivoli.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her