Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. maj 2001


Susan Sontag kritisererer Israel
*Den amerikanske forfatter Susan Sontag modtog onsdag Jerusalem-prisen og kvitterede med kritiske bemærkninger til Israels politik. Prisen gives til en forfatter, der har behandlet individets frihed i samfundet, og netop det emne tog Sontag op: »Ideen om et kollektivt ansvar som begrundelse for kollektiv straf kan aldrig retfærdiggøres – hverken militært eller etisk,« sagde hun og fortsatte: »Der vil aldrig komme fred, hvis ikke udvidelserne af de israelske bosættelser i de palæstinensiske områder standses og følges op af en eventuel nedrivning af de nuværende.« Kritikken medførte klapsalver fra en del af salen, mens andre forlod den i protest. Blandt de tidligere prismodtagere er Mario Vargas Llosa, Stefan Heym, Graham Greene, Eugene Ionesco, Jorge Luís Borges og Max Frisch.

Brian Laudrup laver risotto
*Gæsten i programmet Mik Schacks Hjemmeservice denne lørdag (kl. 19.30 på DR2) er den pensionerede fodboldspiller Brian Laudrup, der bl.a. fortæller hvorfor han forlod landsholdet under den fynske ukrudtsgevækst Richard Møller Nielsen og om hvilke mekanismer, der sætter ind, når den dybsindige sportsjournalist spørger: »Hvad tænkte du på, da du scorede?«. Den formidable Torben Steno bokser som sædvanligt til det elektriske orgel.pa

Carsten Jensen i garagen
*På mandag kl. 20 kan man i Ryesgade 27 møde danmarksmesteren i overdrivelser, forfatteren og essayisten Carsten Jensen, der vil blive udfrittet om sine nyligt genudgivne bøger Forsømmelsernes bog og Af en astmatisk kritikers bekendelser. Det koster ikke en klink.

Statens Museum bøjer sig
*Statens Museum for Kunst har nu droppet en kritiseret centralisering, der ville lægge Kobberstiksamlingen og Malerisamlingen under en enkelt chef. Der er nu indgået et kompromis, hvor de to samlinger bevarer hver sin chef. »Vi har lyttet til medarbejdernes argumenter,« siger Allis Helleland.

Færøsk kulturpolitik kortlagt
*Nordisk Kultur Institut har udgivet bogen Færøsk Kulturpolitik ved indgangen til et nyt århundrede, redigeret af Jette Forchhammer, der bl.a. kortlægger hvilke udfordringer en eventuel løsrivelse fra Danmark vil indebære for færøsk kulturpolitik. Bogen kan bestilles på www.nordkult.dk.

Succes for danske film
*I følge Det Danske Filminstitut er der i årets første fire måneder solgt knap 1,5 millioner billetter til danske film, hvilket svarer til en markedsandel på 35 procent. Det er en markant stigning i forhold til de sidste fem år, hvor der gennemsnitligt er solgt cirka to millioner billetter om året til danske film. Stigningen tilskrives især vinterens og forårets store trækplaster Italiensk for begyndere. ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu