Læsetid: 1 min.

Pluralismen lever

10. maj 2001

(2. sektion)

Rock
Det er en broget skare, den københavnsk-canadiske entusiast Christian Kann har trommet sammen på sit ’gør-det-selv’-selskab. Over antologierne, Furballs of Frustration og Hairballs of Hysteria, får man to gange 16 numre, der cruiser igennem 25 navne i den danske musikundergrund – ét eneste af dem med udgivelser på andre selskaber bag sig.
Man kunne vælge at rase over den totale mangel på retning, men disse to cd’er er først og fremmest prisværdig dokumentarisme og pluralisme – en sjælden chance for at høre, hvad der foregår blandt dronningedømmets grænsesøgende, musikalske sjæle af den især rockmusikalske observans. Her er manende flotte samplercollager med dybdeperspektiv fra Antifilm, lyrisk indiepop fra Kilometer og lofi-ambient fra Tanja. The Low Frequency In Stereo spiller melankolsk indierock, Tang under broen/Tang Under The Bridge, der gemmer på hr. Kann selv, spiller ultra-lofi singer-songwriter-sange, Mox laver støvet smukke, bulede, melodiøse loop-verdener og Manual leverer elektronisk elegance parret med romantisk melodiøsitet. Side om side med disse finder man: vildskud, bommerter, ligegyldigheder.
Alt i alt to smukke kludetæpper af kvalitativ uregerlighed, når først man kommer tæt på. Men det bør på ingen måde afholde nysgerrige sjæle fra at gøre det. Og så stiller de to cd’er også det i disse tider presserende spørgsmål: Hvornår er et album udgivet, og hvornår er det ’blot’ hjemmelavet? Cd’erne kommer på et pladeselskab, og de kommer i standardplastikæsken. Men de er også hjemmebrændte, og cd-label såvel som booklet er sort/hvidt hjemmeprint. Er det rigtige udgivelser? Ja – produktionsomkostningerne er blot minimerede – og så er de jo anmeldt i Information.

*Div. kunstnere: Furballs of Frustration (Bloated Sasquatch Beer Theatre Audio)
*Div. kunstnere: Hairballs of Hysteria (samme selskab).
*Pladerne kan bestilles via www.bsbta.com

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu