Læsetid: 2 min.

Bogkort

22. juni 2001

(2. sektion)

*Danmarkshistorie Gyldendal og Politikens Forlag har besluttet at udgive en revideret udgave af deres Danmarkshistore. Den forøges med to bind, så det samlede antal nu bliver 17 og det dækkede tidsrum bliver ført op til årtusindskiftet. Første bind udkommer i foråret 2002, og derefter skal der udkomme fem årligt, så værket er komplet i 2005. Forhenværende rigsantikvar, dr. phil Olaf Olsen præsiderer staben af forfattere.

*Kissinger Den gamle, bølgehårede republikaner har skrevet en bog med titlen Does America need a foreign policy?, som på grund af bogens kyniske magtrealisme af New York Times’ anmelder kaldes en ny version af Macchiavellis Fyrsten.

*ØK Efter det måske hidtil længste udgivelsesinterval er de øverste kirurger tilbage bag operationsmasken i fin stil med både et nummer af skrift-tidsskriftet (det 34.) og en billedbog (den 3. og samtidig ØK nr. 35). Sidstnævnte slår ikke denne ikke-kunstanmelder med næsegrus beundring, måske undtaget et par billeder af deforme og gnubbetatoverede lerfigurer (henholdsvis hjerne og nosser i overstørrelse – ophavsgut: Michael Norre), men teksthæftet er mere min hjemmebane, og dér tvinges mine fortravlede griseøjne ned i tempo af f.eks. et interview med skyggebiografen Svarre Nielsen, en hundeslagsmålstekst af skyggebokseren selv (der i øvrigt er trådt ind i redaktionen) med den i denne kontekst citérbare slutning: »... en ejedommelig drøm som det vil føre for vidt at referere i denne sammenhæng«; småprosa af Anders Søgaard Nielsen (»Jeg holder af mine fejl, sagde han og så hende alvorligt i øjnene, så hun kunne se, at han ikke var flov over at være skeløjet«), et vildtmultiplicerende digt af Birgit Munch, et digt i vanlig pokerfjæsstil af Viggo Madsen, oprindeligt polske ting af Marcin Baran, Grzegorz Wróblewski og Wojciech Wilczyk og en liste af Thomas Krogsbøl. Der er også diverse badutspring af den mand, hvis ynde i et brydertrikot er neolegendarisk, nemlig Jens Blendstrup, hvis krøllehjerne også anes inden i de uomtvisteligt pseudonyme Gregers Dirkind Gejlhede, Barba Ossa og Gitte Maupassant.

Krylóv Den danske udgave af den russiske mesters versfabler er nu ude i 2. oplag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her