Læsetid: 1 min.

Gospel er evigt ung

15. juni 2001

(2. sektion)

The Blind Boys Of Alabama: Spirit Of The Century (Real World/Virgin)

Roots
*Gospelmusik er som de fleste andre genrer en bred palette, men et er sikkert: Der skal synges Herrens pris, skal der! Og det gøres vel næppe bedre lige nu end de fire tussegamle herrer – Jimmy Carter, Clarence Fountain, George Scott og Joey Williams – i Blind Boys Of Alabama, der startede som en sekstet i 1939 – hvilket vel gør dem til verdens ældste drengeband! Det kan man også sagtens høre på deres seneste fremragende udgivelse, Spirit Of The Century, hvor de højst utraditionelt tackler en række traditionelle gospeltravere så som »Good Religion«, »Motherless Child«, »The Last Time« og ikke mindst »Amazing Grace« (som de overraskende nok afsynger på melodien fra »House Of The Rising Sun«!).
Men producer John Chelew har villet andet og mere end en traditionel omgang gospelsuppe, og har derfor indforskrevet en række af USA’s fineste roots-musikere til at levere kongenial backing til dette prisværdige projekt: Bluesveteraner som John Hammond Jr. og Charlie Musselwhite, bassist-esset Danny Thompson samt ikke mindst strengevirtuosen David Lindley leverer smagfuld og underspillet underlægning til de fire gentlemens potente og følelsesrige vokalarbejde, der sidder lige i skabet hvér gang!
Men som om det ikke var nok, har Chelew også formået at få The Blind Boys til at tackle sange af Tom Waits og Ben Harper, samt ikke mindst Jagger/Richards udødelige »Just Wanna See His Face«, hvilket er med til at gøre udspillet her rimelig atypisk for en gospelplade. Og efter at have lyttet Spirit Of The Century igennem flere gange dagligt de sidste par uger må denne signatur spørge sig selv: Har The Blind Boys Of Alabama mon fundet ungdommens kilde?

*http://realworld.on.net/
blindboys

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her