Læsetid: 1 min.

KANTEN slår rødder

Spillestedet KANTEN vil skabe et eget miljø for eksperimenterende musik i Danmark
23. juni 2001

Spillested
Tirsdag d. 19. juni kl. 16 var der stiftende generalforsamling for en ny forening, KANTEN, hvis vision er etableringen af et permanent spillested og kunstnermiljø omkring den eksperimenterende rytmiske musik i Danmark.
Baggrunden er et stigende behov blandt eksperimenterende musikere, der føler sig hjemløse i en musikbranche, som sjældent tilgodeser eksperimentel musik, der af natur bryder med etablerede definitioner af genrer og stilarter. De senere år er behovet blevet sat i relief med fremvæksten af en række yngre musikere og orkestre med progressiv musikalsk ånd. Bag initiativet står bl.a. musikerne Irene Becker, Lotte Anker, Jacob Riis, Dan Marmorstein, Jacob Anderskov, Jørgen Teller samt koordinator Ole Jall.

Fra vision til virkelighed
Der tales i den udsendte pressemeddelelse om improviseret, komponeret, elektroakustisk, elektronisk og intuitiv musik, og KANTEN ønsker sig på sigt nogle fysiske rammer, der muliggør samspil med andre kunstformer som teater, litteratur, lydkunst, performance m.m.
KANTEN har siden januar måned været aktiv med koncerter i Huset i Magstræde. I april måned blev en festival arrangeret med hele 17 koncerter over tre dage. Spillestedet har siden udvist et højt aktivitetsniveau og er også markant tilstede under den forestående jazzfestival. Om KANTEN’s visioner bliver til virkelighed afhænger nu af, om foreningen gennem ansøgninger kan skaffe bevilling til etablering og drift af et spillested i Huset.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her