Læsetid: 2 min.

Klip

8. juni 2001

(2. sektion)

*Homofobi Det amerikanske underholdningsmagasin Entertainment Weekly er simpelthen en guldgrube af nyttig viden og spændende nyheder. I går kunne netudgaven af magasinet – som findes på www.ew.com – bl.a. rapportere følgende saftige godbid: Sidste måned lagde superstjernen Tom Cruise sag an mod Kyle Bradford – hvem det så end er – for at sprede ondsindede rygter om, at Cruise er bøsse, og at skilsmissen fra Nicole Kidman skyldes, at Cruise og Bradford har haft en affære. I denne måned sagsøger Cruise den lige så ukendte Michael Davis for et beløb på 100 millioner dollar, fordi Davis har tilbudt adskillige nyhedstjenester at sælge dem kopier af et videobånd, hvor
Cruise angiveligt dyrker sex med en anden mand! Bøsseforskrækkelsen trives stadig i Hollywood.

*Afholdenhed Entertainment Weekly kunne også citere nogle ikke mindre chokerende resultater fra en rapport offentliggjort i det medicinske tidsskrift Pediatrics. Tidsskriftet har simpelthen lavet en undersøgelse af rygning og alkoholforburg i 81 tegnefilm for børn, som har gået i de amerikanske biografer – fra Snehvide i 1937 til Tigerdyrets familiefest i sidste år. Og tallene er virkelig rystende: Tegnefilmfigurerne i næsten halvdelen af filmene både drikker og ryger! Og problemet er, klager undersøgelsen, at selvom rygning og drikkeri optræder i stadigt færre film, så er der ingen af dem, som sørger for at vise de kære, modtagelige små, hvad de forfærdende, helbredsmæssige konsekvenser er af at ryge og drikke. Samtidig er man i Pediatrics bekymret for, at når Basil Mus ryger pipe i Mesterdetektiven Basil Mus, og hundene i All Dogs Go to Heaven bæller bajere, ja, så gør det rygning og drikkeri socialt acceptabelt og dermed ekstra tillokkende. Måske Ugeskrift for læger bør kaste et blik på Cirkeline.

*Golfmad Den amerikanske skuespiller Bill Murray åbner sammen med sine brødre en golfrestaurant i Florida. Murray Bros. Caddyshack er opkaldt efter en af Murrays tidlige film og kommer til at ligge i nærheden af The World Golf Hall of Fame. Spisestedet åbner i dag med en velgørenheds-golfturnering med lutter berømtheder bag køllerne. Om Tiger Woods’ banemand, danske Thomas Bjørn, er inviteret, melder historien ikke noget om, men mon ikke Murray selv går på green’en.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her