Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. juni 2001


Roskilde i luntetrav
*Roskilde er andet end festival og vikingeskibe, blandt andet et fint kulturhistorisk museum med en interessant blanding af billedkunst, Gustav Wied og oldsager. Museet arrangerer også hestevognsture, i en smuk istandsat charabanc, forspændt to friserheste. Roskildeturen starter ved Lützhøfts købmandsgård, Ringstedgade 6-8, i dagene 2. juli til og med 13. juli (ikke lø. og sø.) fra kl. 10 til
kl. 15. Prisen er bare 10 kr. for børn og 20. for voksne cc

Forlagsfusion
*Forlaget Søren Fogtdal a/s er netop blevet lagt sammen med Aschehoug Dansk Forlag, men fortsætter som selvstændig insitution i de nye og større rammer. Forlaget råder blandt andet over Danmarks største kunst-bogklub, og det udgiver en lang række kunstbøger hvert år. Med flytningen har forlaget fået adresse i Vognmagergade 11 på 6. sal. Forlagschefen Lars Erik Strandberg fortsætter sit virke efter fusionen.
lb

Legat til Buck og Koch
*Dansk Komponist Forenings legat uddeles i år med 35.000 kr. til komponisten Ole Buck (f. 1945) og 20.000 kr. til komponisten Jesper Koch. Ole Buck kaldes i Pelle Gudmundsen Holmgreens pressemeddelelse for »en af dansk musiks mest egensindige og originale komponister. Med baggrund i “Gruppen for alternativ musik”, minimalismen eller/enkelheden, har han udviklet et tyst og forfinet, luftigt, poetisk og helt igennem personligt tonesprog.« Om Jesper Koch, der debuterede fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i komposition 1996, hedder det, at han »er helt bevidst styret uden om hardcore – modernismens koryfæer eller trends og har allerede på egne præmisser skabt sig et teknisk, overlegent og behersket-ekspressivt udtryk.«

Danseglæde
*Informations danseteater- og kunstkritiker Charlotte Christensen diverterer og informerer publikum i Munkeruphus i Dronningmølle med et foredrag om dansen som motiv i udvalgte malerier, skulpturer, tegninger og fotografier fra 20. og 21. århundrede, spændende fra J.F. Willumsen til Lise Malinovski. Foredraget kan høres i forbindelse med museets sommerudstilling Dans Dans Dans, som åbner i dag (lørdag den 30. juni) kl. 14. Udstillingen kan ses tirsdag til søndag 12-17 frem til den 16. september. Efter den 2. september reduceres åbningstiden til fredag til søndag 12-17. Mere info på: www.munkeruphus.dk
lb

Mindeplade til Victor Borge
*Victor Borge blev i går, fredag, hædret med en mindeplade ved barndomshjemmet i Classensgade 40 på Østerbro. Af-sløringen blev foretaget af overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. Victor Borge døde den 23. december sidste år, og for øjeblikket diskuterer Indre Østerbro Bydelsråd placeringen af en plads eller gade, der skal opkaldes efter den verdensberømte entertainer.
lb

Dansk Designpris
*Nu har man mulighed for at indsende sit gode design til den årlige dyst om den Danske Designpris. Der er tre kategorier: Produktdesign, grafisk design og corporate design management. Prisen uddeles i oktober, og man kan hente retningslinier og betingelser fra www.ddc.dk.
mam

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu