Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. juni 2001


Da badegæsterne kom
*For første gang bliver kyst- og badeturismens historie nu kortlagt. Det sker i et EU-projekt, hvor Nordjyllands Amt samt amter i Sverige, Holland og England har bidraget med at grave i kyst- og badeturismens fortid og nutid med det formål at give den en bæredygtig fremtid. I Danmark står etnologen Kirsten Monrad Hansen for den historiske dokumentation. Mere på www.seasidetourism.org

Hvorfor skriver du ikke bare kold?
*Marginalia: Readers Writing in Books hedder en ny bog, der både giver smagsprøver på berømte læseres margin-kommentarer – »mind that, John«
(Keats) – og redegør for marginnoternes historie. I tidlige manuskripter var der afsat plads til lærde kommentarer – som så blev trykt med, da den trykte bog så dagens lys – med plads til yderligere kommentarer. Det betød, at kommentarerne efterhånden sværmede rundt om teksten, nærmest på lige fod med denne, men så opfandt man omkring 1700 fodnoten. Margin blev tømt, så der nu var plads til enhver læser, der havde lyst til at give sit besyv med. Så hvor Dr. Johnson har skrevet, at sommeren er »gloomy, frigid and ungenial«, har en samtidig læser svaret: »Why can’t you say Cold like the rest of the
world?«
H.J.Jackson: Marginalia: Readers Writing in Books. 330 s. 27.95 dollar. Yale

Feigenbergs aften på Grønnegård
*Mandag den 2. juli kl. 19.30 fejrer Emmet Feigenberg 25 års jubilæum som sceneinstruktør med Shakespeare-komedien Helligtrekongersaften på Grønnegårds Teatret. Efter forestillingen fejres Feigenberg på teatrets café.

Ib Spang Olsens bogarbejder
*Den 11. juni i år fyldte tegneren Ib Spang Olsen 80 år. I den anledning udsendes tredje registrant af hans arbejder, således at alle værker indtil år 2001 nu er optegnede. Bibliografien omfatter såvel illustrerede bøger som bogomslag af Ib Spang Olsen, og man finder også en samlet oversigt over tidsskriftartikler og bøger med bidrag af eller om tegneren samt et udvalg af annoterede avis- og ugebladsartikler og interviews.
Ib Spang Olsens bogarbejder 3. Udarb. af Gunnar Jakobsen med forord af tegneren. 68 sider, rigt illustreret. kr. 148,- alma.

Lær tysk med lingo-rap
*Det er europæisk sprogår. Goethe-Instituttet i København benyttede anledningen til at invitere workshop-læreren Uwe Kind til at undervise lærere i brugen af rap i tyskundervisningen. Dette og meget andet står at læse i nyhedsbladet Sprogår udgivet af Undervisningsministeriet i årets anledning. www.EuropaSprog.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her