Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. juni 2001


Stille dage på Holmen
*Så er Kunstakademiets Arkitektskoles afgangsudstilling åbnet, og der er som sædvanlig ikke de store udsving, eksperimenter eller fornyelse. I år bliver man imidlertid ikke deprimeret af at se den, og der er flere selvstændige udsagn, smukke tegninger og spændende modeller man kan gå og finde frem, hvis man er på Holmen, og kommer forbi Meldahls Smedje mellem 12-17, alle dage frem til 5. august, gratis adgang. mam

Next Stop stopper ikke
*På denne tid sidste år blev 300 Next Stop’ere snydt på målstregen af de jugoslaviske myndigheder, som afviste at give visum til langt de fleste.
Nu er den politiske situation en anden, men der er stadig brug for at mødes. Derfor rejser 50 danske studerende i perioden 13.-25. juli til sommeruniversitet i Novi Sad i det nordlige Serbien for sammen med studerende fra Balkan at diskutere de seneste ti års begivenheder.
Sommeruniversitetet vil forsøge at gå bag om »skyldsspørgsmål og gensidige stereotyper«. Overskrifter for de enkelte workshops er: rettigheder, massemedier, bæredygtig udvikling, psykologi/demokrati og Donau.
Next Stop kan kontaktes på tlf. 3332 2808, 3379 4279 eller e-mail: nicaaen@hotmail.com, frederiksperling@hotmail.com on

Iscenesatte hobby-fotos på Arken
*Barbie i kamp mod en hær af modne tomater, en kagemand, der er ved at gå op i limningen, sivsko med menneskelige egenskaber er noget af det, man kan fotografere på Arken, hvis man er et fantasifuldt barn, hvis fingre ikke kan vente med at klikke på udløseren. Til og med på søndag (den 1. juli) kan børn skabe scener og fotografere dem med et digital kamera, printe billederne ud og sætte dem i ramme i Ishøj-museet. Denne fotografiske øvelse supplerer den anbefalelsesværdige fotoudstilling Øjets attrå med fotografier fra Moderna Museets store fotosamling. Her foldes fotohistoriens historie ud fra de første ytringer i midten af 1800-tallet til 1980’ernes eksperimenter på det lysfølsomme papir med krop og moderne arkitektur. Husk badetøjet! Ved Arken er der en fin badestrand.lb

Harry Potter fortsat populær
*På fredag udkommer Harry Potter og flammernes pokal som hardback. Allerede inden udgivelsen er første og andet oplag forhåndsudsolgt, meddeler Gyldendal. Det samlede oplagstal af denne udgave er således 45.000 eksemplarer. I alt har førsteudgaven, som udkom i oktober solgt 54.000 eksemplarer, mens alle fire bind om Potter herhjemme er solgt i 567.600 eksemplarer.

Svane i Zapolski Kvartetten
*Den danske cellist Troels Svane har afløst Vanja Louro som cellist i den anerkendte danske strygekvartet. Svane har udgivet mere end tredive cd’er, dels som medlem af Københavns Klavertrio. Troels Svane er uddannet på konservatoriet i København og Lübeck.

Saturn genudgivet
*Henrik Bjelkes roman, Saturn, er lige blevet genudgivet af forlaget Arena. »Bjelke har alt for længe haft en placering i periferien af det litterære landkort,« skriver udgiverne Hans Otto Jørgensen og Christian Dorph i pressemeddelelsen. Romanen, som udkom første gang i 1974, blev modtaget med ordene »Et frygtindgydende artistisk blændværk i den internationale modernistiske tradition«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu