Læsetid: 2 min.

K'NYT

9. juni 2001


Tur-Retur vender tilbage
*Han trampede, lallede og sjoskede rundt i Bellmans spor og havde en både rædsom og mærkelig lyst til at synge: 24 år senere genudgives Søren Kragh-Jacobsens nyklassiske skive Tur-Retur med numre som ’Sikken heldig dreng’, ’Marie’ ’City Cowboy’ (den med mexikanerne på Vesterbro), ’En brosten i maven’ og ’Den elektriske farm’. Blandt mange andre medvirkede Carsten Smedegaard, Jørgen Mclaurie, Sanne og Rebekka Brüel, Lone Kellermann, Klavs Nordsø, Jacob Groth, Peter Bastian og radioens big band på indspilningerne.pa

Radiospilprisen til Daniel Wedel
*Dansk Blindesamfunds Radiospilpris er blevet uddelt for 25. gang. Denne gang gik den til dramatiker og instruktør Daniel Wedel for hans dokumentarfiktion Polterabend.

Huskomponist i Sønderjylland
*I tirsdags skrev vi, at syv klassiske orkestre har fået huskomponister gennem en ordning under Statens Kunstfond, men det lader til at være otte, for også Sønderjyllands Symfoniorkester har fået en af slagsen knyttet til sig, nemlig Jesper Koch.

Tango og oplæsning
*Foreningen for Kulturudveksling mellem Danmark og Argentina skraber penge sammen til et litterært udvekslingsprojekt ved en støttefest i aften, hvor der er gratis adgang til tangooptræden ved Victor Hugo Díaz og Navina Østergaard og skønlitterær oplæsning ved Pablo Henrik Llambías, Peter Adolphsen, Per Aage Brandt og Peter Poulsen. Det foregår kl. 20 på Den Gamle Sangskole i Fredericiagade 39 (nær Nyboder). Invitationen lover druk, disko og kulturudveksling.

Københavnsk miljøfestival
*For femte år i træk inviterer Københavns Kommune til Miljøfestival. Det sker langs Søerne i dagene fra den 14. til den 17. juni, hvor både Søernes bredder, stier og vandet er en del af festivalen. Men allerede i dag vil Københavns miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) lancere festivalen for københavnerne med præsentationen af festivalens vartegn – en jordhøj på 4-5 meter beklædt med 1.000 solsikker og 1.000 pilekviste på Rådhuspladsen. Som en del af festivalen har kunstneren Ann Lilja skabt en vandskulptur til Fredensbro. ritzau

Søndergaard og Jessen på fransk
*To debutromaner, Morten Søndergaards Tingenes orden og Søren Jessens Zambesi, er begge solgt til udgivelse i Frankrig.

Virtuel sportsplads
*Man kan ikke dobbeltklikke sig til en bedre kondi – og dog, for nu kan de uorganiserede idrætsudøvere finde hinanden på www.sportspladsen.dk, som er søsat af Idrætspolitisk Idéprogram, der er et kulturministerielt forsøgsprojekt.

Bogkunst i Viborg
*I dag åbner en tvedelt udstilling i Viborg med grafik og bogkunst fra Hochschule für Grafik und Buchkunst i Leipzig. Det sker i Skattepalæet og på Skovgaard Museet.

Lydkunst på Nettet
*På adressen www.ballongmagasinet.com kan man lægge øre til lydkunst af fortrinsvis norsk oprindelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her