Læsetid: 1 min.

K*NYT

7. juni 2001


Ny bestyrelse for Filminstituttet
*Kulturministeren har udpeget den nye bestyrelse for Det Danske Filminstitut for perioden maj 2001-maj 2005: Søren Kjær, amtskoledirektør i Vejle Amt, fortsætter som formand, mens fhv. minister Palle Simonsen bliver ny næstformand. Derudover vil bestyrelsen bestå af Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen (udpeget af Rådet for Kort- og Dokumentarfilm), journalist Torben Krogh (udpeget af Rådet for Spillefilm), førstebibliotekar Eva Fønss-Jørgensen (udpeget af Museumsrådet), cand.mag. Ulrik Andersen (valgt af Filminstituttets medarbejdere) og musikjournalist Katrine Ring (udpeget af kulturministeren). »Det er en stor udfordring at følge op på dansk films succesbølge. Jeg er sikker på, at den nye bestyrelse bliver en stærk partner for Filminstituttet og filmbranchen,« udtaler Elsebeth Gerner Nielsen (R). Det Danske Filminstitut ledes af en bestyrelse på indtil syv medlemmer, der beskikkes af kulturministeren. Beskikkelserne gælder for fire år.

Gerner på farten
*Kulturministerens biblioteks-roadshow bringer hende i morgen fredag til Thisted, hvor hun kl. 13-15 i administrationsbygningen på Tingstrupvej tager imod pøblen. På søndag kl. 19 i Sæby Kirke bivåner hun den musikdramatiske forestilling Engle og andre rejsende, der markerer indvielsen af Sæby som Nordjyllands kulturkommune 2001. Senere samme aften snupper hun sig en pindemad på Sæbygård. Sidst på måneden, helt præcist 30. juni kl. 13-14, tager hun en barvagt på Gringo Bar på Roskildefestivalen, hvor hun med de tilstedeværende bargæster vil diskutere ’Roskildefestival som en vigtig ungdomskulturbegivenhed’ ind imellem fadølsudskænkninger.

Rosenkrantzprisen til Ian Rankin
*Det Danske Kriminalakademi uddeler i morgen fredag kl. 15.30 i Ordrup Boghandel den 5.000 kr. tykke Rosenkrantzpris til den skotske forfatter Ian Rankin for Fortids synder, som er den 12. roman i serien om politimanden John Rebus. Desuden uddeles et diplom til Årets Debutant, Ole Bornemann, for bogen Det sidste vidne.

’Vinter ved daggry’ udenlands
*Jens Martin Eriksens krigsroman med ovennævnte titel er solgt til forlag i Tyskland og Jugoslavien. Den er allerede udkommet i Holland og Frankrig.

’Mailstorm udenlands’
*Per Helge Sørensen cyberkrimi med ovennævnte titel er solgt til forlag i Tyskland og Holland.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu