Læsetid: 2 min.

K'NYT

6. juni 2001


Toscani færdig med reklame
*Den kontroversielle fotograf Oliviero Toscani opsagde samarbejdet med Benetton-tøjkæden sidste år og rejser nu rundt i verden for at høste klækkelige foredragshonorarer. Således var han i Norge i sidste uge, hvor han ifølge Aftenposten sagde: »Producenter, salgs- og finansfolk har dræbt kreativiteten. Kunstnerne har givet op over for pengemændene.« Toscani arbejder desuden på at grundlægge et center for ’kommunikationskunst’ hjemme i Italien. pa

Jazzbutik lukker
*Et af Nordeuropas bedste steder for jazzmusik på vinylplader, Paul’s Books & Records på Frederiksborggade i København, lukker på lørdag. Butikken, der i en årrække hed Steve’s Books & Records og lå i en kælder Ved Stranden med udsigt til Christiansborg, blev i sin tid åbnet af amerikaneren Steve Schein. Han solgte forretningen for et par år siden til ireren Paul Broadberry, der flyttede til de nuværende lokaler. I et års tid har Paul imidlertid boet i Athen, og selv om hans bror Kevin har gjort et godt stykke arbejde med at føre butikken videre, har ejermanden besluttet at dreje nøglen om. Indtil på lørdag er der 30 procent rabat på alle varer.paw

Mette Winge i Alfabet
*Ugens aktuelle forfatter i denne uges spand litteraturradio er Mette Winge, som i aften kl. 19.15 på P1 af Karsten Pharao pumpes for svar angående Skår, hvis undertitel er En provinsroman.

Anselm Kiefer på Lousiana
*På fredag i næste uge åbner en særudstilling med den store, tyske kunstner Anselm Kiefers seneste værker, bl.a. en billedserie med og om Mao. Kunstneren fortæller, at han opfatter Den Store Rorgænger som et tomt ikon. Udstillingens vises i Humlebæk-museets vestfløj. Samtidig udkommer det 2. nummer af Louisiana Magasin med artikler om Hockney, Picabia, Berliner-biennalen, Ed Harris’ nye film om Jackson Pollock og selvfølgelig Kiefer.

Guitarfestival i Rundetårn
*Fra 8. til 22. juli finder Copenhagen Guitar Festival sted i Rundetårn med deltagelse af bl.a. Manuel Barrueco. Paul Galbraith, Alicia de Larrocha og The Harp Consort. Flere oplysninger på www.rundetaarn.dk.

Sanddag på Arken
*På fredag vil godt 2.500 børn fra diverse nærliggende institutioner forvandle Ishøj Strandpark til et bakket landskab af sandskulpturer, hvis fælles tema er Odysseus’ rejse. Mere info på 43540222.

Gang i Musikhuset
*Musikhuset i Århus tilbyder i månedens løb en række gratis arrangementer, bl.a. World Music Center på lørdag kl. 12 i Foyeren, hvor 150 yngre mennesker spiller alskens verdensmusik, tre forskellige pigekor samme dag kl. 15, sammesteds, eller fløjtetrioen Flutention på søndag kl. 15 i Caféen.

Nyophængninger på Ordrupgaard
*Efter en periode med særudstillinger er Ordrupgaards samling af fransk og dansk kunst nu genåbnet med nyophængninger af bl.a. Th. Philipsen, L.A. Ring og Vilhelm Hammarshøi. Se www.ordrupgaard.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her