Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. juni 2001


Ny kompositionsmusik på Nettet
*På www.mic.dk kan man nu konsultere en stor, dansk- og engelsksproget database over ny, dansk kompositionsmusik. Der er oplysninger om komponist, titel, kompositionsår, intrumentation, varighed, nodeudgivelse, indspilninger, uropførelse og øvrige informationer (f.eks. tekstforlæg) på mere end 13.000 værker fra ca. 1950 og frem af så forskellige komponister som Vagn Holmboe, Fuzzy, Irene Becker og Finn Høffding.
I forbindelse med værkbasen er der udarbejdet præsentationer af enkelte komponister, foreløbig kun ti, men med tiden vil man om alle komponister kunne læse en kort biografisk og genreplacerende artikel og titte på et fotografi, lytte til lydklip og se dertilhørende node-eksempel samt finde relevante links til forlag, pladeselskaber og andre websites. Bag dette fremragende initiativ står Dansk Musik Informations Center, hvis arbejde med værkregistreringen er en videreførsel af et projekt, som påbegyndtes i 1970’erne af Dansk Komponist Forening.

Arkæologisk udspil
*Inden ugens udgang satser Kulturministeriet og repræsentanter for museumsverdenen på at finde en økonomisk løsning, så i hvert fald en del af de arkæologiske udgravninger, der i øjeblikket trues på grund af manglende midler, kan gennemføres. »Vi skal foretage omprioriteringer på budgetterne, som frigør midler til flere udgravninger, men samtidig skal museumsfolkene undersøge muligheden for en endnu hårdere prioritering af projekterne,« udtaler fuldmægtig Peter Kessing fra Kulturministeriet. Ligesom sidste år befinder dansk arkæologi sig i den situation, at alle midler til udgravninger er brugt i midten af året. Problemet drejer sig bl.a. om de stærkt truede gravhøje. I øjeblikket findes der ca. 22.000 fredede gravhøje i Danmark. 63.000, hvoraf mange allerede er forsvundet, er ikke fredet. Fra år 2003 får Danmark en ny museumslov, men inden loven træder i kraft, vurderes situationen som yderst kritisk.ritzau

Valdemarsdag kartoffeldag
*En organisme kaldet Danmarks Kartoffel Råd har erklæret Valdemarsdag, 15. juni, for ’Hele Danmarks Kartoffeldag’. Særligt festlig bliver dagen for udvalgte pleje-og alderdomshjemsbeboere, da der er doneret to tons nye frilandskartofler og 17.000 snapse.

Cirkusrevyen marcherer for UNICEF
*I dag kl. 19 marcherer Bakkens Pjerrot og Cirkusrevyens medvirkende til fordel for UNICEF-projekter i det nordlige Vietnam. Deltagere kan melde sig ved Pjerrots Hus kl. 18.

Regensen bestjålet
*For et års tid siden blev et maleri af Frederik d. 2. stjålet fra det gamle kollegie Regensen i København. Maleriet blev fundet, men nu har tyveknægtene været på spil igen og nuppet tre PH-koglelamper af kobber. Regensen udlover en dusør på 10.000 kr.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu