Læsetid: 3 min.

Ud at køre med de store

Bilfabrikanten BMW har finansieret en håndfuld fine internetkortfilm lavet af anerkendte instruktører
11. juni 2001

Internetfilm
Nu er det ikke længere nok for BMW at figurere prominent i James Bond-film. Nu er den tyske bilgigant selv begyndt at lave film. På netadressen www.bmw
films.com kan man lige nu opleve fire kortfilm – en femte af Alejandro González Iñárritu (Love Is a Bitch) er på vej – instrueret af internationalt anerkendte instruktører og betalt af BMW.
Der er ikke tale om deciderede reklamefilm, selvom de nyeste og flotteste BMW-modeller er filmet fra deres bedste sider og spiller hovedroller i filmene, men man skal ikke undervurdere effekten af at have fået så dygtige og dyrkede instruktører som Guy Ritchie, Wong Kar-Wai og Ang Lee til at arbejde for sig.
Overskriften på de fire film er The Hire, og alle har de den britiske skuespiller Clive Owen i hovedrollen som en mystisk chauffør, der er til leje for den rigtige pris.
»I’ll get you there but when you step outside this car you’re on your own,« fastslår Owen i den lille intro, der åbner websiden, og så er man ellers klar til at sætte sig bag rattet i fire vellykkede og underholdende kortfilm, der ganske dygtigt fortæller hver deres pointerede, lille historie, alle skrevet af Se7en-manuskriptforfatteren Andrew Kevin Walker og executive produceret af Se7en-og Fight Club-instruktøren David Fincher.

Helt i tråd
Det er måske ikke så overraskende, men alligevel morsomt at se, hvorledes de fire færdige film så tydeligt er i tråd med instruktørernes tidligere arbejder.
Thrillerveteranen John Frankenheimer har lavet Ambush. Som titlen antyder, handler den om et baghold på en af Owens passagerer, der bærer på en formue i stjålne diamanter. Som vi kender det fra Frankenheimers French Connection II og Ronin, så er han god til at iscenesætte en biljagt, og Ambush byder da også på en hæsblæsende én af slagsen, hvor Owen og de dyre BMW-modeller får lov at vise, hvad de dur til.
I Ang Lees underfundige Chosen slås mere meditative toner an. Owen skal fragte en lille, tibetansk dreng uskadt frem til et hus, men med en flok skurke i hælene udvikler turen sig til en smukt koreograferet bildans på en havnekaj mellem fragtcontainere, før det hele kan ende i fryd og gammen og en finurlig lille pointe.
Wong Kar-Wais The Follow er en stilfærdig og elegant kærlighedshistorie, hvor Owen bliver forelsket i den mystiske kvinde, han er blevet hyret til at følge efter. Forest Whitaker og Mickey Rourke spiller et par mindre roller i Kar-Wais film.
Den sidste af de fire færdige film, Guy Ritchies Star, er, naturligvis, havde jeg nær sagt, instruktørens seneste spillefilm, Snatch, taget i betragtning, en både sjov og tempofyldt køretur.
Owen bliver hyret til at give en selvoptaget og ubehagelig superstjerne – spillet af Ritchies kone Madonna – en køretur, hun sikkert aldrig kommer til at glemme. Så med stjernen og hendes skoldhede kaffe væltende rundt på bagsædet fræser Owen gennem gaderne – på vej til det sted, hvor hun skal optræde – for til sidst at lave en forbilledlig håndbremsevending foran spillestedet, smide den kaffeplettede stjerne ud af døren og ind på den røde løber, hvor de sultne pressefotografer står og venter med deres skudklare kameraer.

Interaktivitet
Der er to måder at se filmene på, går man ind på websiden. Enten kan vælge den hurtige løsning og se dem streamet og i et lille format. Eller man kan få sig en BMW Player og se filmene i stort format. Det tager længere tid, og man skal hente hele filmen ned før, man kan se den, men det er bestemt det værd.
Alene på grund af filmene bør man unde sig selv at besøge BMW Films, men man kan også krydre den rene filmoplevelse med forskellige interaktive features.
Der er mulighed for at kigge nærmere på filmenes produktion, på de lækre biler brugt i filmene eller se filmene igen, denne gang med instruktørens kommentarer kørende på lydsporet. Og så gemmer der sig en indviklet kriminalintrige et sted på sitet, som man kan fordybe sig i, har man lyst til det.
Så er man til film og biler på nettet, så kan jeg kun varmt anbefale BMW Films.

*www.bmwfilms.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her