Læsetid: 1 min.

Marilyns mandfolk

1. juni 2001

Joe DiMaggio
*Joe DiMaggio var Marilyns ægtemand nummer to. Ikke et øje var tørt, da Amerikas mest populære baseballstjerne i 1954 giftede sig med landets mest bedårende blondine. Ægteskabet holdt i ni måneder. Men DiMaggio, der døde for få år siden, var sportsmandsagtigt loyal mod Marilyns minde og fristedes aldrig til at udlevere hende efter hendes død.

Jimmy Dougherty
*21 år var Marilyns første mand, da parret blev gift i juni 1942. Fem år ældre end sin 16-årige rødblonde (senere platinblonde) brud Norma Jeane. De blev skilt præcis
fire år senere.

Arthur Miller
*Marilyns tredje og sidste ægtemand. Forfatteren Miller med brillerne og smukke Marilyn med formerne dannede en slags moderne version af Skønheden og Udyret. Miller blev berømt for Heksejagt – en slet skjult hentydning til McCarthy-tidens klapjagt på intellektuelle og kunstnere. Til Marilyn skrev han filmen The Misfits, der blev hendes sidste. De blev skilt i 1961, halvandet år før hendes død.

John F. Kennedy
*Heller ikke den kønneste pige af dem alle undslap præsidentens velkendte detektor. Gad vidst, hvad fruen tænkte, da Marilyn til fest i Det hvide Hus ønskede flotte Jack til lykke ved (med uforlignelig sexet sødme) at synge ’Happy Birthday, dear President’ for ham?

Laurence Olivier
*»I am not interested in money. I just want to be wonderful,« sagde Marilyn. Også den store britiske Shakespeare-skuespiller ville gladelig skrive under på, at dét var hun, da han i filmen The Prince and the Showgirl blev udsat for naturfænomenet Marilyn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her