Læsetid: 1 min.

New York i Toronto

15. juni 2001

(2. sektion)

*I sin tid blev mange af Sergio Leones spaghetti-westerns produceret i Spaniens Sierra Nevada-bjerge. Nu om dage optager Lars von Trier spillefilm i Sverige og Danmark (hvor Kastrup lufthavn bliver til New Yorks Kennedy-lufthavn), skønt handlingen angiveligt finder sted i Amerika.
Men selv store amerikanske filmproducere skyer deres eget land. I de seneste år er den meget kosmopolitiske canadiske storby Toronto med sine 2,5 mio. indbyggere blevet en populær location for optagelser af amerikanske tv- og spillefilm.
Én årsag skal søges i en forbløffende lighed mellem Torontos indre by og Manhattan. En anden er den billige canadiske dollar. Filmselskaberne kan spare penge på hotel og statister. Sidste år blev 300 amerikanske film optaget i Canada, langt størsteparten i Toronto.
Det er ikke usædvanligt at støde ind i Sylvester Stallone i et af de dyre hotellers fitness-klubber eller Robin Williams, Michael Douglas og Liam Neeson på italienske restauranter.
I sidste uge begyndte optagelserne på en spillefilm instrueret af Edoardo Ponti, Sofia Lorens søn. Mor spiller hovedrollen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu