Læsetid: 1 min.

Pressekort

8. juni 2001


(2. sektion)

*Køb via tv anske tv-seere med en digital set-top boks vil fra september kunne få adgang til at købe varer direkte via tv-skærmen.
I første omgang gælder ordningen for kunder hos TDC Kabel TV, men andre operatører ventes inden længe også at gå med.
Bag tv-indkøbet står selskabet MediaGateway, der leverer selve handelsløsningen. Selskabet har indtil videre indgået aftale med fire detailhandelsvirksomheder, nemlig udlejningsvirksomheden L'Easy, boghandleren Bookland, blomsterhandleren EuroFlorist og legetøjsforhandleren Toycity. Den nye indkøbsmulighed vil blive åbnet for danskerne i midten af september, mens svenske tv-seere går i gang i løbet af et par uger.
En af fordelene ved tv-handelen er muligheden for, at tv-seere kan reagere umiddelbart på tv-reklamer fra f.eks. L'Easy og derefter gå ind via fjernbetjeningen og afgive bestilling på varen.
»Vores forventninger er rimeligt store, hvilket blandt andet skyldes erfaringer fra udlandet,« siger direktør Johan Becker, MediaGateway.
Han henviser til en rapport fra Deutsche Bank om, at indkøb via tv’et i løbet af tre år vil være større end e-handel fra en pc, og hidtidige erfaringer fra Storbritannien, hvor selskabet BSkyB de seneste 16 måneder har udbudt indkøb via fjernbetjeningen og mødt rimelig stor interesse fra seernes side.ritzau

*Dagbladsudgiverne i DDF satser stort på at få skabt debat om mediernes rolle i samfundet, skriver Journalistforbundets Nyhedsoversigt. Med en bevilling på knap tre mio. kr. fra år 2000 Fonden ruller DDF en række projekter ud fra 24. juli til dagen for kommunalvalget den 20. november. Fællestitlen for aktiviteterne er: ’Pressen i demokratiet – demokratiet i pressen’ .
På webstedet www.presseogdemokrati.dk vil man fra tirsdag den 24. juli kunne følge de forskellige tiltag. Det er samtidig dagen, hvor der er premiere på skriftsserien, der med en ugentlig udgivelse - et hæfte på 24-28 sider – vil beskyde emnet fra alle tænkelige vinkler. Torben Krogh, redaktør, indleder med en beretning om parlamentarismen, systemskiftet og Viggo Hørup. Inf.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu