Læsetid: 2 min.

Bedste bud

27. juli 2001


(2. sektion)

*Sigmar Polkes ekspansive arbejder kan beses på Louisiana til og med denne weekend. Den retrospektive Polke-udstilling er allerede blevet set af mere end 90.000 udstillingsgæster. Ved samme lejlighed kan man se en anden betydningsfuld tysk kunstner, Anselm Kiefer. Tyngde og alvor præger Kiefers undersøgende og umådelig virkningsfulde værk – billeder såvel som skulpturer. Udstillingen præsenterer en række tematiske hovedværker fra de seneste to år, inspireret af rejser i Kina.
Louisiana. Humlebæk. Hver dag 10-17. On. 10-22. Kiefer til 23. sep. Polke slutter 29. jul.

*Distanz und Nähe er omfattende præsentation af tysk samtidsfotografi fra den såkaldte Düsseldorf-skole, hvor fotograf-parret Hilla og Bernd Becher igennem en årrække har sat deres præg på de studerende. Udstillingen præsenterer Becher-parrets egne værker samt en række af de mest berømmede elevers arbejder. Internationale navne som Andreas Gursky, Candida Höfer og Thomas Ruff er blandt de repræsenterede på den omfattende udstilling.
Det Nationale Fotomuseum. Det Kgl. Bibliotek. Søren Kierkegaard Plads 1. Ma.-lø. 10-19. Til 4. aug.

*Spejlkabinettet er titlen på hele to udstillinger, der baserer sig på materiale fra den righoldige samling i Museet for Fotokunst i Odense. ’Portrættets varianter’ lyder undertitlen på den tematisk ordnede udstilling på Museet for Fotokunst, hvor en række forskellige aspekter af portrætteringens kunst tages op. ’Fotografier og ansigter’ hedder undertitlen på Nikolaj Udstillingsbygnings pendant, der koncentrerer sig om ansigtsudtryk og betydning i fotografiske portrætter.
Museet for Fotokunst. Brandts Klædefabrik. Brandts Passage 37&43. Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 2. sep.
Nikolaj Udstillingsbygning. Nikolaj Plads. Alle dage 12-17. Til 12. aug.

*Yayoi Kusama beviser med en række værker fra de seneste år, mange helt nye, at hun er i fuldt vigør, selv om hun har rundet de 70 år. Kusama var i mange år næsten helt glemt, men blev i slutningen af 1990’erne fundet frem igen. Hun har siden nydt en anerkendelse for såvel sine ungdomsværker fra 1960’erne, hvor hun boede i New York, som for sine senere værker, der er skabt i hendes hjemland Japan. Kunsthallen viser hele ti installationer af den meget særegne billedkunstner. Fascinerende, underholdende og farverige værker af en excentrisk kunstner.
Kunsthallen Brandts Klædefabrik. Brandts Passage 37 & 43. Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 2. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her