Læsetid: 2 min.

Bedste bud

6. juli 2001


(2. sektion)

*Yayoi Kusama beviser med en række værker fra de seneste par år, mange helt nye, at hun er i fuldt vigør, selv om hun har rundet de 70. Kusama var i mange år nærmest glemt, men blev i slutningen af 90’erne fundet frem igen. Hun har siden nydt en anerkendelse for såvel sine ungdomsværker fra 60’erne, som for sine senere værker, der er skabt i hendes hjemland Japan. Kunsthallen viser hele ti nye installationer af den meget særegne billedkunstner.
Kunsthallen Brandts Klædefabrik. Brandts Passage 37 & 43. Odense. Ti.-sø. kl. 10-17. Til d. 2. sep.

*Distanz und Nähe er en omfattende præsentation af tysk samtidsfotografi fra den såkaldte Düsseldorf-skole, hvor fotograf-parret Hilla og Bernd Becher igennem en årrække har sat deres umiskendelige præg på de studerende. Udstillingen præsenterer Becher-parrets egne værker samt en række af de mest berømmede elevers arbejder. Internationale navne som Andreas Gursky, Candida Höfer og Thomas Ruff er blandt de repræsenterede på den omfattende udstilling.
Det Nationale Fotomuseum. Det Kgl. Bibliotek. Søren Kirkegaards Plads 1. Ma.-lø. kl. 10-19. Til d. 4. aug.

*Spejlkabinettet er titlen på hele to udstillinger, der baserer sig på materiale fra de righoldige samlinger i Museet for Fotokunst i Odense. ’Portrættets varianter’ lyder undertitlen på den tematisk ordnede udstilling på Museet for Fotokunst, hvor en række forskellige aspekter af portrætteringens kunst tages op. ’Fotografier og ansigter’ hedder undertitlen på Nikolaj Udstillingsbygnings pendant, der koncentrerer sig om ansigtets udtryk og betydning i fotografiske portrætter.
Museet for Fotokunst. Brandts Klædefabrik. Brandts Passage 37 & 43. Odense. Ti.-sø. kl. 10-17. Til d. 2. sep.
Nikolaj Udstillingsbygning. Nikolaj Plads. Alle dage kl. 12-17. Til d. 12. aug.

*Mirror’s Edge er en udstilling med en lang række samtidskunstnere fra hele verden. Den er kurateret af Documenta XI’s kunstneriske leder, Okwui Enwezor, og af Jan-Erik Lundström fra Bildmuseet i Umeå. Den pejler den hårfine grænsedragning mellem fiktion og virkelighed i kunsten i disse år.
Charlottenborg. Alle dage kl. 10-17. On. kl. 10-19. Til d. 26. aug.

*Nykøbing F. Revyen er godt håndværk med sin blanding af gags, grin, musikalitet og pointerig satire. Navnlig Gunvor Reynberg og Jacob Morild beviser, at revytekster godt kan give mening.
Nykøbing Falster Teater, Øster Gågade 2. Til 18.aug. Billetter: 54 85 02 99.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her