Læsetid: 1 min.

Jazzpar 2002 til Enrico Rava

24. juli 2001

*Den triestiske trompetist, flygelhornspiller, orkesterleder og komponist Enrico Rava (f. 1939) får de 200.000 kroner, der følger med 2002-udgaven af verdens største jazz-pris, Jazzpar-prisen. Den lille Enrico spillede trækbasun i New Orleans-stil, men efter at have hørt Chet Baker og Miles Davis købte han sig fluks en trompet. Siden har han foldet sig ud i nærmest alle jazzens mangfoldige retninger, og han har indspillet plader og turneret med en kongerække af samtidens jazzmusikere fra Steve Lacy over Abdullah Ibrahim til Gil Evans. Rava sysselsætter sig desuden med filmmusik og billedkunst. Hans trompetlyd beskrives som blød, berusende, lyrisk og eventyrlysten.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu