Læsetid: 2 min.

KLIP

20. juli 2001

(2. sektion)

*Alexander Den italienske producentveteran Dino De Laurentiis er i fuld gang med at stable en storslået film om den græske kong Alexander den Store på benene, rapporterer Screen Daily. Det er meningen, at filmen skal have Anthony Hopkins i en hovedrolle, og at Ridley Scott skal instruere. Det umage trekløver arbejdede senest sammen på thrilleren Hannibal, og da det er Ted Tally, manuskriptforfatteren fra Ondskabens øjne, som skal skrive filmen – baseret på en række historiske romaner af Valerio Massimo Manfredi – bliver det hele så at sige i familien. »Jeg vil gerne have store stjerner i birollerne og en ukendt skuespiller til at spille rollen som Alexander den Store,« har De Laurentiis udtalt. Han var »et enestående menneske, der, ligesom Kristus, døde som 33-årig og allerede havde erobret verden som 22-årig.« De Laurentiis’ Alexander den Store-film kommer til at konkurrere med endnu en film om antikkens store erobrer, som instruktøren Christopher McQuarrie (The Usual Suspects og Way of the Gun) er ved at forberede.

*Afvænning I den fortsatte sæbeopera, som Robert Downey jr.s liv efterhånden har udviklet sig til, er den amerikanske skuespiller blevet idømt tre års betinget fængsel og beordret til at tilbringe et år på en afvænningsklinik. 36-årige Downey jr. (Chaplin, Wonder Boys), der er et af sin generations største talenter, har været i klammeri med stoffer og politi mange gange. Han har sågar tilbragt en rum tid i fængsel på grund af sit misbrug, der også har betydet, at Hollywood er blevet stadigt mere nervøs for at bruge ham. Senest er han blevet fyret fra en fast rolle i den populære tv-serie Ally. Hans agenter har dog udtalt, at Downey jr. fortsat modtager tilbud om film- og tv-arbejde.

*Kærester Og så en hurtig lille én til dem, der gerne vil følge med i filmstjernernes privatliv: Tom Cruise er begyndt at komme sammen med den smukke, spanske skuespillerinde Penelope Cruz (bl.a. Almodovars Alt om min mor) – så forstår man bedre, hvorfor det ikke gik mellem ham og Nicole.

*Filmmusik Den danske komponist Søren Hyldgaard har just udsendt en fin cd med noget af den filmmusik, han har lavet i de senere år. Moments of a Dream er stemningsfuld musik fra filmene Ørnens øje, Den eneste ene, Pyrus på pletten, Hjælp jeg er en fisk og tv-serien Edderkoppen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her