Læsetid: 2 min.

KLIP

6. juli 2001

(2. sektion)

*Abefilm Tim Burton har ikke udsendt spillefilm siden hans komiske science fiction-pastiche, Mars Attacks!, i 1996 blev en kommerciel fiasko. Men nu dukker Burton igen op med med et bidrag til den aparte serie Planet of the Apes, der 1967–73 blev til fem film. Charlton Heston var astronaut-helten i seriens første film, Abernes planet, om et samfund, hvor mennesket er blevet abernes slave. I Burtons film, der har titlen The Visitor, spiller Mark Wahlberg det forfulgte menneske, mens Helena Bonham Carter, Tim Roth og David Warner ses i de øvrige større roller.

*Alder Sigourney Weaver, bedst kendt som stridskvinden Ripley i Alien-serien, er en af de mange Hollywoodstjerner, der ser yngre ud end deres alder. Faktisk havde hun rundet de 30, da hun brød igennem i den første Alien-film helt tilbage i 1979, og snart bliver hun 52. Men alderen skræmmer hende ikke, siger hun, fordi hendes forældre på omkring 90 stadig er going strong. »På et tidspunkt tilbød min mand og jeg at flytte hen i nærheden af dem, men det gjorde dem skrækslagne. De følte virkelig, at vi antastede deres uafhængighed.«

*Kollektiv Lukas Moodyssons komedie-drama om et 1970’er-kollektiv, Tillsammans, er kommet op i England og får en fin modtagelse i det engelske filmtidsskrift Sight and Sound. Anmelderen Leslie Felperin sammenligner filmen med Lars von Triers Idioterne, der jo også handler om et kollektiv:
»Men Moodyssons ambitioner er ikke så pralende som von
Triers; man varmer sig bedre ved Tillsammans med dens ironiske humanisme, velformede manuskript og velkomne mangel på sadisme.«

*Reality EKKO, det eneste danske filmtidsskrift, går i sit nye nummer tæt på tv-stationernes reality-shows. Ib Bondebjerg leverer det historiske overblik, og Anne Jerslev analyserer Big Brother-fænomenet, om hvilket meget kan siges, dog også kort som deltageren Jill gør det: »Man er kendt bare fordi man har siddet her og kedet røven ud af bukserne, mand.« Claus Christensen har talt med instruktøren Sami Martin Saif, der har lavet en dokumentarfilm om den selvmordsfilmede Ricardo Lopez, og man får også gennemgået Peter Weirs underfundige fiktionsfilm om reality-fænomenet, The Truman Show.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her