Læsetid: 2 min.

K'NYT

25. juli 2001


Almodovar meldt for dyremishandling
*Den spanske filminstruktør Pedro Almodovar, der vandt en Oscar for sin seneste film, Alt om min mor, og hans produktionsselskab, El Deseo, er af en dyrerettighedsgruppe blevet meldt til de spanske miljømyndigheder for mishandling af fire tyre under optagelserne til filmen Tal til hende, der handler om en kvindelig tyrefægter og har flamenco-pop-sangerinden Rosario Flores i hovedrollen. En talskvinde for El Deseo bekræfter, at fire tyre har måttet lade livet under optagelserne, men hævder, at det skete med alle de relevante tilladelser.

Reality-tv fra en afvænningsklinik
*Opfindsomheden blomstrer når det gælder doku-soaps. I Melbourne, Australien, har et produktionsselskab forgæves forsøgt at få afvænningsklinikken Odyssey House Victoria til at gå med til at slippe kameraerne indenfor for at følge virkelige mennesker med ægte abstinensproblemer. Klinikchefen David Crosbie fortæller, at han først troede, at det var en vits, men indså sagens alvor, da han fik yderligere to henvendelser med samme ønske. Klinikchefen svarede nej med henvisning til klienternes privatliv.

Harrison benægter at være døende
*Eks-beatlen George Harrison har offentligt benægtet rygter om hans snarligt forestående død. I en pressemeddelelse skriver den 58-årige guitarist, at han er »dissapointed and disgusted« over rygterne om en terminal sygdom, som stod at læse i flere udlandske aviser i weekenden. Harrisons helbred har ellers været hårdt presset i de senere år med operationer for lungekræft, en hjernesvulst og en knude på halsen og et knivstik fra en indbrudstyv i 1999.

501 års brasiliansk multikultur
*En smule Brasilien kommer til København 30. august til 8. september, hvor Festival Brasil 2001 afholdes under temaet 501 års multikultur. De 10 dage er tæt pakket med koncerter, film, dans, udstillinger, seminarer og workshops. På programmet er bl.a. det håndgribelige resultat af en sociokulturel succeshistorie, nemlig det 25 gadebørn store orkester Sucatamania fra Salvador, multiinstrumentalistisk storbymusik med Filó Machado Super Quartet, fem nye brasilianske film, to fotoudstillinger og 200 år gamle danse og rytmer som Bumba-Meu-Boi og Roda de Samba fra Bahia. Flere oplysnininger på 32953244 eller www.festival.brasil.dk.

Ti fyrtårne fredes
*Det Særlige Bygningstilsyn har indstillet ti danske fyrtårne til fredning. I forvejen er 13 af landets 170 statsdrevne fyrtårne fredede. Fredningsforslaget gælder bl.a. Blåvandhuk Fyr fra 1888, der ligger på Danmarks vestligste punkt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her