Læsetid: 2 min.

K'NYT

10. juli 2001


Ny skive fra Cohen
*Den canadiske buddhistmunk Leonard Cohen har udsendt sin første plade med nyt studiemateriale siden The Future fra 1992. Skiven hedder Ten new songs, hvoraf den ene er betitlet »Alexandra Leaving«. Man må håbe, at den ikke forudsiger ægteskabelige skærmydsler i det sønderjyske.

Mandemagasin på Nettet
*»I en tid, hvor den offentlige debat er gennemsyret af kvindeværdier,« står der i pressemeddelelsen, »og alt handler om behandling, omsorg og forbud, er det en befrielse med et magasin, hvor mænd kan hygge sig.« Dette gøres på adressen www.mandens.dk.

Kunstrundt på Nettet
*I juli er de fleste kunstgallerier lukkede, men for dem, der ikke kan eksistere uden billedkunst er der håb f.eks. på hjemmesiden www.artaround.dk, hvor man kan læse artikler om kunstscenen herhjemme og i udlandet.

Kulturtidsskrift på Nettet
*Den århusianske publikation Kontur – Tidsskrift for Kulturstudier er ophørt med at udkomme på papir og vil nu kun kunne læses på Internettet på adressen www.hum.au.dk/cek/kontur.
Temaet for det seneste nummer er Mediekultur og Kulturformidling. Der er foruden en række boganmeldelser artikler af Nete Nørgaard Kristensen, Stine Gotved, Iben Thorving Laursen og Unni From.

Hvaludstilling i Esbjerg
*Indtil juni 2002 vil esbjergensere og andet godtfolk på de kanter på Fiskeri- og Søfartsmuseet kunne se en hvaludstilling med fokus på de 20 hvalarter, der findes i hjemlige farvande og de mange andre, der svømmer forbi og ind imellem strander. Publikum vil bl.a. snart kunne bevidne en 2,5 m. lang hvidnæse, der begik nævnte dumhed i sidste uge. Udstillingen er led i et projekt i samarbejde med Zoologisk Museum og Skov- og Naturstyrelsen.

Danmarksmestre i bygarde
*38 garder med i alt 2.200 deltagere har kæmpet om titlerne ved Danmarksmesterskaberne for bygarder i Rønne på Bornholm. For anden gang i træk viste Nykøbing Falster Garden sig som landets bedste og henviste i den samlede stilling Gladsaxe Pigegarde og Vejen Garden til de næste pladser.

Midtfyns bliver i Ringe
*Midtfyns Festivalen bliver i Ringe, fastslår festivalleder Nina Færgemann. Der har tidligere været flirtet med tanken om at flytte foretagendet til Odense, men det er nu gemt væk. Festivallederen betegner årets udgave som en rigtig god festival. 30.000 mennesker moslede rundt til Alanis Morrisette, Tricky, Sort Sol m.fl.

Radiodrama i bogform
*Forfatteren Claus Beck-Nielsen, der fik Informations debatsider til at blusse op, da hans artikler om livet på gaden som ‘Claus Nielsen’ blev bragt i februar, har netop udsendt sit radio-musical-drama En sidste sang på forlaget Rosinante. Stykket med undertitlen århundredets kærlighedshistorie beskriver to elskendes spejlende forvandling gennem århundredets storbyer. En sidste sang blev sendt på DR P1 i foråret og vil til maj blive opført på Væksthuset, som er Gladsaxe Teaters nye eksperimenterende scene.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her