Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. juli 2001


Bøgeloppe og glimmerbøsse
*Danmarks dyr og planter hedder en lille kompakt bog af form som en videokassette og et omfang på 560 sider. Hver side rummer en kort karateristik af et dyr eller en plante med angivelse af kendetegn, udbredelse og mulige forvekslinger. 500 af Danmarks mest almindelige pattedyr, insekter, bløddyr og planter er registreret og karakteriseret, og bogen kan ligge i lommen på en vindjakke. Indledningsvis er der to kapitler med blandt andet bestemmelsesnøgler, som også ikke-nørder skulle kunne bruge. Forfatterne er henholdsvis kuratorassistent på Zoologisk Museum og botaniker. Mogens Andersen og Jon Feilberg: Danmarks dyr og planter. 560 s., 149 kr. Gad. Udkommer den 6. juli. ksy

Kvindegrav ved Givskud
*Arkæologer fra Vejle Museum har fundet en kvindekrav fra ca. 2800 f.kr. ved Frydensbjerg nær Givskud. Med i graven havde fruen en halskæde af 255 ravperler, to flinteknive og om hoften endnu en ravkæde. Ikke langt fra graven ligger en anden grav fra samme tid, men den er desværre blevet plyndret, sandsynligvis omkring 1900 af de såkaldte ’Vorbassedrenge’, der på egnen var berygtede gravrøvere.

Elia renset for graffitti
*Danmarks største skulptur, Ingvar Cronhammars Elia, blev i lørdags overmalet med sølvfarvet graffiti, men allerede nu er det hele renset væk af Herning Kommunes tidligere rengøringschef Halfdan Uebel, som tilbød at gøre arbejdet gratis mod at få sine omkostninger betalt. Publikum kan holde øje med evt. nye frækkerter på adressen www.elia.dk, hvor 22-millioner kroners-dævlen er under konstant kameraovervågning. Skulpturen indvies officielt 27. september.

Radio fra Jazzfestivalen
*I morgen begynder Københavns Jazzfestival og løber indtil 15. juli, og i den periode vil Radio Klassisk (P2) dagligt kl. 18-18.30 sende et program med stort og småt fra festivalen. For de opkoblede kan adressen www.dr.dk/jazz også benyttes.

Radiohuset bliver konservatorium
*Om fem år flytter Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fra Niels Brocksgade til Radiohuset på Rosenørns Allé, der til tid vil være fraflyttet, fordi radioen skal ud på Amager Prærie. Kulturministeren udtaler: »Nu får Konservatoriet endelig den plads, det har savnet så desperat. Jeg glæder mig meget over, at vi har kunnet få denne kabale til at gå så smukt op.«

Ny koncernchef til Egmont
*Den 37-årige cand. merc. Steffen Kragh, som hidtil har været chef for Egmonts nordiske bogaktiviteter, bliver nu chef for alle koncernens 4.400 medarbejdere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her