Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. juli 2001


Make It Happen på Superchannel
*På fredag kl. 19 vil en stockholmsk tourbus standse ved net-fjernsynskanalen www.superchannel.org’s studier (Blågårdsgade 11b) og give koncert (som sammen med den efterfølgende dj-musik og alment løsslupne opførsel selvsagt luftes live). Ombord i nævnte vehikel er diverse musikere og beslægtede kunstnere, som har udgivet lyd på det svenske pladeselskab Make It Happen’s snart udkommende compiliation-skive ’All Songs Are Sad Songs’. Stilistisk spænder lydene fra alternativ pop over grim rock til improviseret elektron-musik. Dagen efter optrædes der på Rooseum i Malmø. Begge steder gratis.

Garciá Márquez har trukket sig tilbage
*Grundet en en stadigt alvorligere lymfekræft har den columbianske forfatter Gabriel García Márquez trukket sig tilbage fra alt offentligt liv. I den forbindelse har han udsendt et offentligt brev, hvori der bl.a. står: »Jeg har lært, at det eneste tidspunkt, hvor et menneske har ret til at se ned på et andet, er når det skal hjælpe det andet med at rejse sig op.« og »Sæt handling bag dine drømme. Øjeblikket er dette.«

Mexikansk marimbamusik
*Det mexikanske orkester Marimba Nandayapa, marimba-solisten Daniella Ganeva og ditto Kai Stensgaard turnerer den kommende måned den danske provins tynd. Der lægges ud 22. juli kl. 15 i Skyttehushaven i Vejle og så spunser de ellers til Brønderslev, Nyborg Aalborg, Århus, Odense, Svendborg, Pandrup, Fjaltring og flere andre steder i et skønsomt geografisk kaos. Flere oplysninger på 66189093, ks@marimba.dk eller www.marimba.dk.

Sange til hjernen
*Ex-Gangway’en Henrik Balling, hjerneforskeren Peter Lund Madsen og BAAL-sanger Bjørn Fjæsted har knaldet pandebraskene sammen med den hensigt at lave en koncert om det gådefulde organ hjernen. »Hjernesange« drager på turné til september, hvor oevrer som »Den sidste neanderthalers sang« og »Sangen om den præfrontale cortex« vil blive givet til bedste over det ganske land. Flere oplysninger på 38481408 eller ksl@arte.dk.

Tahiti på Amager
*På Amager Strand ved Helgoland vil der i eftermiddagene 23. til 29. juli være lejlighed for at udsætte sig selv og sine poder tikkie-kunstneren Hotu Hucke, som vil bygge modelkanoer mv. Derudover er der hakadans, blomsterbinding og en model af Australien og Stillehavet at titte på.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her