Læsetid: 1 min.

Lucky Lukes tegner død

21. juli 2001

*Maurice de Bevére, skaberen af Lucky Luke, cowboyen, der er hurtigere end sin egen skygge, døde i sit hjem 16. juli. Morris, som han var bedre kendt som, nåede netop at tegne album nr. 72 færdigt. Det 71. L'Artiste Peintre, udkom i marts. Morris blev født i 1923 og begyndte som 20-årig at arbejde for et tegnefilmstudie, og i 1945 blev den første historie med Lucky Luke udgivet. I begyndelsen både skrev og tegnede Morris, men 1955-1978 var Rene Goscinny forfatter på serien. Der er lavet tegnefilm både til biograf og til tv, og i Belgien findes sågar en Lucky Luke forlystelsespark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her