Læsetid: 3 min.

Nettets blide side

Der er mange links til Det Onde på Nettet. Men der er også andre sider!
4. juli 2001

Link for link
Hvad var det dog, der skete? Det gik i hvert fald hurtigt: En netsøgning på ’Kulturradikalisme’ førte, link for link, til en hjemmeside med advarsler mod nekrofile surfsteder! Fra PH-lampens skær direkte ned i kælderdybet: Fra frihedsfilosofi til antiracisme, herfra til racisme og videre til nazisme. Og så denne novembergrå advarselsside, den sidste bastion før fortabelsen!
Var det mig, der, uden at vide og ville det, havde fulgt de mørkeste impulser i mit eget indre? Hvordan kunne jeg ellers styrte så dybt så hurtigt – lodret ned fra den ædle slagmark med jazztrompeterne og de glade cykelpiger i sommersol?
Med rystende hænder og strittende nakkehår søgte jeg endnu engang på Det Gode i Mennesket: ’Kristeligt Dagblad’. Med et ikke mindre frygteligt resultat: Tre klik med musen, og jeg var inde på Jesper Pedersens satanistiske hjemmeside med to roterende dødningehoveder på natsort baggrund!
Et link derfra førte ind på en anden lige så dyster side, hvor en meget ung satanist beklagede sig over savnet af ligesindede i Frederikssund: ’det er total kedeligt!’ En anden ville gerne vide, hvordan man kan få fat i ’Satans Bibel’, når man bor i Skagen?

Fra Helvede
Mismodig over ondskaben i det danske sommerland fandt jeg trøst i en plade Ritter Sport med nødder. Og følte mildheden brede sig i mit oprevne sind. Men helt bugt med bekymringen fik jeg ikke: Hvad nu hvis jeg begyndte at søge på alle de små ting, der kan gøre mennesker i godt humør – og jeg stadig ramlede ind i de onde links. Så ville jeg da vide, hvor jeg stod! Så kunne jeg gå i gang med at oprette min egen sorte side: Holst fra Helvede!
Jeg tastede ordet ’Chokolade’ i søgefeltet, afventede kontakt med Mørkets Riger – og fandt et link til en urtebaseret bolchefabrik. Og et til den reneste, pure Godhed: ’Chokoladeselskabet’, en forening, som man, formedelst 250 kr. om året, kan melde sig ind i. Et af bestyrelsens medlemmer hedder Blomsterberg til efternavn, og som om det ikke var nok, kunne man på samme hjemmeside finde en opskrift på ’Bedstemor Arlettes Pandekager’ – ikke bagt med æg og mel alene. En polynesisk vaniliestang og 25 ml orangeblomstvand skal der også til – når man vil stampe mod Satans brod!

’Bøvs 90’
Opmuntret af det gode resultat søgte jeg videre på Nettets blide sider. Dem, der hverken handler om Gud eller Fanden, men bare om at være sammen og have det godt. Samme billede tegnede sig: Der er ikke ondt skabt i ’Bjørns Ølhjemmeside’ eller i ’Bajeridioterne’ fra Auning. Alle links førte til gode bryggerier og ædle ølfællesskaber. I de foreninger sidder ingen satanister og græder af ensomhed. Det er klubber med gode, konstruktive formål – som ’Bøvs 90’ fra Fredensborg, der agter at besøge alle danske byer, der hedder noget med øl!
Endnu mere dannelse og pli finder man hos vinelskere som ’Druens Sønner’, ’Druens Disciple’ og ’Køge Kirsebærbande’, alle med links til andre retsindige foreninger.
Vi skal til den hårdtslående spiritus, før brutale tendenser dukker op. Det drejer sig om en snapseforening, ’Aktive Alkoholikere’ med mandehørm og netforbindelse til et ’Combat Flight Center’. Herfra går den lige, linkede vej til krigsspil med World War II og videre til en reklame for T-shirts med motiver fra D-Dag og Auschwitz. Men det er en undtagelse!
Der er mange glæder i livet – og på Nettet – for de små, der ikke søger frelse i det store. Det ved både ølforeningen ’Alkoholdet’ og ’Randers Pibeforening’, selv om ingen af dem påpeger det direkte. ’Oure Snusteam’ ved det også – en gruppe tobaksafvigere, der har samlet sig under mottoet: »Vi elsker simpelt hen bare snus.«
Mennesker mødes og morer sig, samler på øldåser, hengiver sig til belgisk chokolade eller fryder sig af hjertet, når de hører ordet ’Dessertcirkus’. Store åndelige bevægelser er det ikke. Kampen for Det Frie Menneske skænker de ikke en tanke. Ondskaben heller ikke – hvilket de sikkert gør klogt i. De får jo ikke bugt med den alligevel. Den vil altid være iblandt os, på Nettet – og alle vegne.
Men der, hvor folk kan samles og glæde sig over livets små, dumme gaver – der vil Det Onde altid stå lidt svagere. Uden links til fortabelsen!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her