Læsetid: 2 min.

På jagt efter ildsjæle

Vi savner programværter, der ligesom selv vil stå inde for den musik, de måske kunne få lov til at præsentere
27. juli 2001

(2. sektion)

Radio
Det var sådan set Peter A.G. fra Gnags, der satte det i gang. For et lille stykke tid siden i DR2’s Deadline, hvor han diskuterede popradio med Danmarks Radios musikdirektør. Denne kybernetiserede bureaukrat hævdede frejdigt at P3 skam spiller en masse dansk musik. Den er bare amerikansk eller engelsk, som de siger. Sådan er det bare. Det har han sikkert ret i.
Men Peter A.G. savnede i den henseende et par ildsjæle, der ligesom selv ville stå inde for den musik, de måske kunne få lov at præsentere i radioen. Måske lidt som Carsten Grolin, som Erik Kramshøj, som Jørgen
Mylius, dengang vi stadig var the young ones.
Poptekster kan have en ret kraftig poetisk værdi, hvad man kan se af sådan noget som Paul McCartneys nyligt udsendte Samlede Digte med introduktion ved Adrian Mitchell. Det var Sir Paul, der skrev »Fool on the Hill«, for ikke at tale om det dramatiske mesterværk »She’s leaving Home«.
Der savnes altså et par dj’s, der går mod strømmen, selv om man muligvis nok kunne hævde, at de gamle ildsjæle til en vis grad nærmere, og måske lidt for meget, gik med den, lod sig rive med. Jeg mener: Den elektriske guitar er fremtidens skrivemaskine. Ikke? Eller William Burroughs i forordet til Timothy Learys flashbacks: This is the Space Age, and we are mere to Go. Hvorhen, gamle mand?
Hvis ikke DR kan, så må vi jo gå til lokalradioerne. Der må sgu da være ildsjæle. Det var der ligesom engang. Så vi ruller med radioknappen og den på disse kanter absolut kraftigste station triller ind i ørerne.
Det er Radio Silkeborg. Fyrre kilometer væk og med en lyd som kom den fra Los Angeles og Sunset Boulevard gik direkte hen over græsplænen.

Højt!
En lokalavis med nyheder og annoncer. De har det hele i Silkeborg. De har et rambuktyveri og en tøjbutik, hvor tyvene kun tog det bedste. De gik efter mærkevarer. De har en 32-årig mand med huset fuldt af hash, svampe og skarpe patroner. De har Mogens Glistrup opstillet som kandidat ved næste folketingsvalg. De har minigolfskole. Det er SIF, superligaklubben, der kører den. De har en landsholdsspiller og to på spring til juniorlandsholdet.
De har også musiknyheder: Britney Spears har ladet sig indlægge på en helsefarm efter et alvorligt rysteanfald. Der skriver hun på en roman.
Men de har især musik. Hele tiden uafbrudt, når man ser bort fra reklamerne, der spilles som sketches af talentfulde yngre mennesker, så de ligesom kommer folk ved og ud over rampen.
Det er vejret i samarbejde med byens køreskole og det er godt nok. Perfect thing for you and me. Det er bumbum drønelarme. The story of your heart. You must set me free. There is a star that lights the desert road og det er sommerens solstrålehistorie fra Mats. Den gode stribede sommer i Merko. Fantastisk filmfremkaldelse.
Det er lokalt. Det er globalt. Det er dobbelt op på sommerens reklameblokke. I saw you crying at the Discoteque. Det er tressernes ildsjæl brændt ned til grunden. Det er Madonna: »You took a pretty picture, and you smashed it into bits.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her