Læsetid: 1 min.

SPORTSFOLK

13. juli 2001


Wei Jingheng
*Den prominente kinesiske systemkritiker mener, at det ville være forkert at give Kina OL i 2008, så længe menneskerettighedssituationen i landet bliver ringere. »Det kan ses, at menneskerettighederne i Kina forværres. Hvis Beijing (i dag, rd.) bliver bedt om at organisere OL, sender man et opmuntrende signal til regeringen om, at den kan optrappe undertrykkelsen,« sagde Wei, der har tilbragt næsten halvdelen af sit voksne liv i fængsel.

Legionærsyge
*Rapporter om et stigende antal tilfælde af legionærsyge i Murcia har fået Den Europæiske Olympiske Komite til at overveje helt at aflyse det ungdoms-OL, der er berammet til afholdelse fra 22. til den 27. juli.

Mitt Romney
*Samtlige deltagere ved vinter-OL i Salt Lake City i 2002 bliver testet for doping umiddelbart før legene i februar. Det oplyser chefen for arrangørkomiteen, Mitt Romney. Ved OL 2000 i Sydney blev der foretaget stikprøver, men det lykkedes ubegribeligt nok ikke at dopingteste alle deltagerne.

Juan Antonio Samaranch
*Den lille gråhårede mand, der mandag træder tilbage som præsident for IOC har sportens uskyld på samvittigheden. I fascisten Juan Antonio Samaranchs tid som præsident for IOC er ophøjede idealer veget for politik og lumre pengeinteresser.

Schmeichel
*Nu må nationens højtråbende ekslandsholdskeeper til at bestemme sig. Ikke så snart havde han taget hjertegribende afsked med Sporting Lissabon og det aktive fodboldliv, før han torsdag annoncerede, at han står på mål for Aston Villa i den kommende sæson.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her