Læsetid: 2 min.

Bedste bud

31. august 2001


(2. sektion)

*Nordisk rørelse er en udstilling med 14 nordiske kunstnere med bevægelig kunst som fælles tema. Når man tænker på bevægelig – eller kinetisk – kunst, er J. Tingueley og A. Calder nok de første navne, der tikker ind på lystavlen, men mange andre kunstnere har videreudviklet denne kunstart. Blandt de udstillende kunstnere kan nævnes Jes Brinch, Finn Thybo Andersen, Frode Gundorf Nielsen og Bruno Kjær fra Danmark, Annika Tonts, Jukka Vikberg og Jaakko Niemelä fra Finland, Olov Tällström, Kent Karlsson, Christian Partos m.fl. fra Sverige m.m.fl.
Århus Kunstbygning, J.M. Mørksg. 13, Åhrus. Åbner i dag kl. 16. Til 30. sep.

*Private Cabin er en videokabine, hvor man på halvtimes basis kan hengive sig til pornografiens fornøjelser midt i festugen. Et lille, offentligt rum, der kommenterer det at se og blive set i det moderne overvågningssamfund. Kabinen er skabt af billedkunstneren Frank Franzen.
Ved Århus Kunstbygning (Skulpturgården). Åbner i dag kl. 15. Dgl. 10-17. Til 9. sep.

*Sidste chance for at se Yayoi Kusamas udstilling. Hun beviser med en række værker fra tresserne og frem, at hun er i fuldt vigør, selv om den japanske undergrundskunstner nu har rundet de 70 år. Kusama var i mange år nærmest gået i glemmebogen, men i slutningen af 90’erne blev hun genopdaget og har siden nydt fortjent anerkendelse for sine epokegørende værker, der ryster den normale orientering i rummene. Kendetegnende er de polkafarvede prikker, der bliver en membran mellem betragteren og objektet, og som ligesom klæber sig fast på hans/hendes nethinde.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. N.B. Søndag sidste dag!

*Mary Ellen Mark American Odyssey er en udstilling med den amerikanske dokumentarfotograf, der er kendt for at skildre mennesker i samfundets periferi, dvs. dem, hun kalder ’the unfamous’. Gennem fotografier fra de seneste 35 år konfronterer hun os med så forskellige miljøer som Ku Klux-klan, rodeo-stævner, gadebørn i storbyen og amerikansk fattigdom. Men alt er ikke håbløst i denne odyssé. Der er også dansende gigolos i Miami, studenter i Daytona og børn, der fejrer Halloween i New York. Og også portrætter af kändisser som Mickey Rooney, Mia Farrow og Pamela Anderson.
Det Nationale Fotomuseum. Det Kgl. Biblotek, Søren Kierkegaards Plads 1, Kbh. Ma.-lø. 10-19. Til 21. okt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her