Læsetid: 2 min.

Bedste bud

24. august 2001


(2. sektion)

*Mary Ellen Mark – American Odyssey er en udstilling med den amerikanske dokumentarfotograf, der er kendt for at skildre mennesker i samfundets periferi, dvs. dem, hun kalder ’the unfamous’. Gennem fotografier fra de seneste 35 år konfronterer hun os med så forskellige miljøer som Ku Klux-klan, rodeo-stævner, gadebørn i storbyen og amerikansk fattigdom. Men alt er ikke håbløst i denne odyssé. Der er også dansende gigolos i Miami, studenter i Daytona og børn, der fejrer Halloween i New York. Og også portrætter af kändisser som Mickey Rooney, Mia Farrow og Pamela Anderson.
Det Nationale Fotomuseum. Det Kgl. Biblotek, Søren Kierkegaards Plads 1, Kbh. Ma.-lø. 10-19. Til 21. okt.

*Undervejs 222 tegninger fra Picasso til Yoko Ono er en udstilling med skitser, arbejdsbeskrivelser og notater, altså dér hvor kunstværket undfanges. Hvor begynder værket, i kunstnerens hoved eller i hans hånd? Disse og lignende spørgsmål kan undersøges på udstillingen, der foruden ovennævnte kunstnere også bringer tegninger af efterkrigstidskunstnere som R. Rauschenberg, Frank Stella, Christian Boltansky, Louise Bourgois m.m.fl. Tegningerne er udlånt af det amerikanske ægtepar Gilbert og Lila Silverman. De kræver tid og fordybelse.
Louisiana, Humlebæk. Åbner i dag. Dgl. 10-17, on. 10-22. Til 4. nov.

*Yayoi Kusama beviser med en række værer fra tresserne og frem, at hun er i fuldt vigør, selv om den japanske undergrundskunstner nu har rundet de 70 år. Kusama var i mange år nærmest gået i glemmebogen, men i slutningen af 90’erne blev hun genopdaget og har siden nydt fortjent anerkendelse for sine epokegørende værker, der ryster den normale orientering i rummene. Kendetegnende er de polkafarvede prikker, der bliver en membran mellem betragteren og objektet, og som ligesom klæber sig fast på hans/hendes nethinde.
Brandts Klædefabrik, Odense. Ti.-sø. 10-17. Til 2. sep.

*Sea In Motion udspænder et rum mellem skulptur, formidling og længsel efter kærlighed. Det er en udstilling, der også foregår på websitet: SeaInMotion.com, mens dens fysiske del kan ses på kajen, på dokøen i København. Udstillingen tematiserer en mand og en kvin-de, der sejler rundt i verden og søger efter hinanden. Udstillingen vil senere blive vist i Brandts Klædefabrik.
Starter i mor. Ti.-fr. 13-17, lø.-sø. 11-15. Til 16. sep.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her