Læsetid: 1 min.

Filmfest på Fyn

Odense Film Festival byder for 16. gang på kort- og dokumentarfilm fra hele verden
10. august 2001

(2. sektion)

Kortfilmfestival
På mandag starter den 16. udgave af den årlige kort- og dokumentarfilm festival i Odense, og i den anledning anmelder vi her på filmsiderne tre af de film, som får Danmarkspremiere på festivalen – Henrik Nordbrandts På
ama’r, Kim Bodnias Escape og Torben Skjødt Jensens Tugt og utugt.
Men Odense Film Festival, der igen i år er under ledelse af Christian Braad Thomsen, er meget andet end de tre danske film. Festivalen er som sædvanlig en mangfoldighed af dokumentarfilm og kortfilm i alskens genrer og formater fra snart sagt hele verden, som konkurrerer om festivalens to hovedpriser på 25.000 kr. og en Klods Hans-statuette og en række mindre priser på 10.000 kr..
Festivalen åbnes officielt ved et arrangement i BioCity i Odense mandag aften og fortsætter så til og med lørdag den 21. august, hvor priserne overrækkes i Teaterhuset.
Odense Film Festival har et internationalt og et dansk program på i alt 150 film, der igen er delt ind i en række kategorier med titler som Filmens virkelighed, Befrielse, Novellefilm, Erotik, Familieliv, Experimental og Parforhold.
Ikke mindst i det internationale program vil der blive rig mulighed for at se film, som man ikke har set før og ellers ikke får mulighed for at se.
Og det danske program byder udover premierefilmene på en række af det seneste års bedste kort- og dokumentarfilm, bl.a. Filmskolens afgangsfilm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her