Læsetid: 1 min.

Fyret for afskrift

Medlem af Berlingskes chefredaktion fratræder efter afskrift af Politiken-ledere
18. august 2001


Fra vor egen verden
Berlingske Tidende tog fredag markant afstand fra en ledende artikel, bladet selv bragte i onsdags. Samtidig oplyste Ritzau, at chefredaktør Annegrethe Rasmussen øjeblikkeligt er udtrådt af bladets chefredaktion.
Den omstridte leder, »Israels ambassadør«, blev bragt i onsdags.
På Berlingske Internet-avis skriver ledelsen fredag:
»Avisen står fuldt ud inde for tekstens budskab, men vi beklager, at en lang række afsnit var hentet fra ledere bragt i Politiken 26. juli og 12. august, uden at der var givet den nødvendige kildeangivelse. Det er ... uforeneligt med Berlingske Tidendes fundamentale værdier og uforeneligt med den troværdighed, som vi lever af. Chefredaktionen har derfor taget de nødvendige foranstaltninger til, at det ikke vil ske igen.«
Meddelelsen omtaler ikke Annegrethe Rasmussen – men det var angiveligt hende, der havde skrevet lederen.
Hendes fratræden kommer efter at Berlingskes nyudnævnte ansvarshavende chefredaktør, Karsten Madsen, fredag i Børsen udtalte, at fem i chefredaktionen er for mange, og at han fandt det på sin plads at reducere antallet. Meldingen skal ses i sammenhæng med avisens planen om at nedlægge hver sjette job.
Annegrethe Rasmussen kom i 1999 til Berlingske fra en stilling som politisk redaktør på Weekendavisen. Før da var hun fra 1993-94 journalist på Information.Inf.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niclas Darville
Niclas Darville anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu