Læsetid: 1 min.

Hvedekorn i 75 år

17. august 2001

(2. sektion)

»Og jeg spuler min Brystkasse med en Bourdeaux,/ og jeg elsker min Tøs med den fede Popo, / og når Knoglerne rasler præcis Kl. 2, / falder jeg fra hinanden / og så dør jeg. Tableau.« Således slutter digtet »Knoglevise« af Tom Kristensen, der stod at læse i tidsskriftet Klinte, som siden hed Vild Hvede og nu hedder Hvedekorn. Tidsskriftet fylder nu 75 år, selv om Kristensens digt mystisk nok blev trykt for 80 år siden. Jubilæet markeres med et særnummer, hvori en række store digteres ungdommelige udgydelser genoptrykkes. Blandt de genoptrykte kanoner findes f.eks. Emil Bønnelycke, Jacob Paludan, Jens August Schade, Paul la Cour, Hans Scherfig, Hulda Lütken, Harald Herdal, Halfdan Rasmussen, Morten Nielsen, Erik Knudsen, Iljitsch Johannsen, Ivan Malinowski, Per Højholt, Hans-Jørgen Nielsen og Klaus Høeck.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her