Læsetid: 2 min.

K'NYT

29. august 2001


Flere filmløver i Venedig
*I aften åbner den 58. udgave af Venedig Film Festival, hvor det eneste danske indslag er producenten Vibeke Windeløv i den officielle jury. Festivalen består i år af to parallelle konkurrencer; én hvor kendte navne slås om guldløven, og én med plads til nye navne og genrefilm, hvor prisen er ’årets løve’. Der uddeles desuden en ’fremtidsløve’ til bedste debutant. Trods de mange kategorier har ingen nordiske film fundet nåde, men programmet byder til gengæld på nyt fra bl.a. Woody Allen, Ken Loach, Werner Herzog, David Mamet, Larry Clark, Walter Salles og
André Téchiné. Årets ’karriere-løve’ går til 80-årige Eric Rohmer (foto), hvis nye film, L’Anglaise et le Duc, har premiere på festivalen. www.labiennale.orgnovrup

Online-udgave af encyklopædien sat i bero
*Den store danske encyklopædi kommer ikke som en online-udgave på nettet, hvis det står til Gyldendal. Forlaget har i går efter et bestyrelsesmøde meddelt Kulturministeriet og Undervisningsministeriet , at man på det nu foreliggende grundlag ikke ønsker at gøre brug af en eventuel mulighed for statsstøtte, og planerne om en online-udgave af
encyklopædien er derfor stillet i bero. Baggrunden for beslutningen er de store økonomiske risici, samt forlagets seneste budgetprognoser.

Efterårets radioteater
*Danmarks Radio fik tiltusket sig endnu en kanal, og en af forandringerne i den forbindelse gælder Radioteatret, eller Radio Drama, som det rettelig hedder, hvis sendetidspunkt på P1 rykkes lidt frem til kl. 21.10, stadig om mandagen. Som noget nyt sendes den sidste mandag i hver måned programmet »Plakat«, der gør reklame for denne kommende måneds hørespil. Et andet nyt program fra Drama-afdelingen er »Ultralyd«, som sendes hver søndag kl. 14.30 og genudsendes samme aften kl. 22.30. På P2 søndage kl. 14 genudsendes særligt nyere højdepunkter fra arkiverne. Af nyproduktioner dette efterår er der Ole Krölls instruktion af Shakespeares Julius Cæsar, Dorrit Willumsens Elskende i modvind, Martin Crimps Landet, Martin Suters Business Class, Tomas Lagermand Lundmes Mor og Heidi, Jessica Nilssons Hullet, Bent Vinn Nielsens I nødens stund og Daniel Wedels Kufferten. Til december genudsendes Jens Smærup Sørensens Slutsedlen og Ole Krölls instruktion af Molières Fruentimmerskolen.

Dansk design i Horsens
*Horsens Kunstmuseum åbner på lørdag udstillingen »Form i forandring« med en række punktnedslag i dagens danske design. I alt 17 yngre kunsthåndværkere og designere viser deres kunnen inden for møbel- og lysdesign, keramik, beklædning, glas og metal. Udstillingen løber til 21. oktober, og samtidig arrangeres en foredragsrække. Ring 75611311 eller kig ind på www.horsenskunstmuseum.dk for flere oplysninger.

Bestyrelse for danseteater
*Nyt Dansk Danseteater har fået en bestyrelse bestående af tidl. balletmester Frank Andersen (formand), tidl. skuespilchef Litten Hansen, skuespiller Per Pallesen, adm. direktør Bent Knie-Andersen og advokat Kjeld Kornum. Tim Rushton er stadig kunstnerisk leder af NDDT, som er 20 år gammelt og har spillet 740 forestillinger fordelt på 65 værker.

Omo Olorum aflyst
*Den Cubanske danse- & sangworkshop i Lille Vega i dag er blevet aflyst, fordi børnedansegruppen i sidste øjeblik blev nægtet udrejsetilladelse af de cubanske myndigheder.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her